Περιοδείες σε νοσοκομεία της χώρας πραγματοποιεί από το πρωί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης που έχουν οι γιατροί και νοσηλευτές για την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Ψεύτικα χειροκροτήματα

Ο κ. Κουτσούμπας κατά την επίσκεψή του το πρωί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ζήτησε μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας και εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, καθώς επίσης την ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Υγείας, βρισκόμαστε εδώ στον «Ευαγγελισμό», για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των γιατρών, των νοσηλευτών, των άλλων ειδικοτήτων, για την τεράστια συμβολή τους, μέσα σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και σε κάθε φάση στη ζωή αυτού του τόπου, για την προστασία της υγείας, για την προστασία της ίδιας της ζωής του ελληνικού λαού.

»Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, που με αυτοθυσία δίνουν πρωί – βράδυ αυτήν τη μάχη, δεν έχουν ανάγκη από ψεύτικα χειροκροτήματα, από μεγάλα λόγια και μπράβο. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, άλλες ειδικότητες να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία.

»Χρειάζεται εδώ και τώρα επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας για να βρεθούν κλίνες, για να βρεθούν ΜΕΘ, για να βρεθεί προσωπικό. Χρειάζεται εδώ και τώρα ένταξή τους στα Βαρέα κι Ανθυγιεινά. Χρειάζεται να φτιαχτούν νέες υποδομές, σύγχρονες, που να μπορούν ν’ ανταποκρίνονται στο τεράστιο καθήκον που έχουν να υλοποιήσουν για την προστασία της Υγείας όλων.

Αλληλεγγύη

»Χρειάζεται αλληλεγγύη όλου του εργατικού – λαϊκού κινήματος, κοινή δράση, κοινή πάλη, κοινωνική συμμαχία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές μαζί, οι εργάτες των εργοστασίων, οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματοβιοτέχνες, άλλοι επιστήμονες, οι αγρότες της υπαίθρου, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών πρέπει να συμπήξουν αυτό το μέτωπο για την υγεία, για τα δικαιώματα του λαού, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή, για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» Ηλία Σιώρα και χαιρέτισε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο.

Ο κ. Κουτσούμπας το μεσημέρι επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Θήβας, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και στη συνέχεια με το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων.

Ενώ στις 6 το απόγευμα θα μιλήσει σε σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας, με θέμα: «Ένας χρόνος πανδημίας – Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε ζωή – υγεία – δουλειά», όπου θα συμμετέχουν σωματεία και φορείς της περιοχής.