Mεγάλη αναστάτωση έχει προκύψει στο νησί της Σύρου για 60χρονο που λίγο μετά την πραγματοποίηση του εμβολίου AstraZeneca στο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, κατέρρευσε κι αναχώρησε επειγόντως το βράδυ της Παρασκευής για μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας με αεροδιακομιδή.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Γιώργος Μελανίτης, συγγενής 60χρονου από τη Σύρο που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca και παρουσίασε θρόμβωση.

Το χρονικό

«Υπήρχε ένα προγραμματισμένο ραντεβού στο ΙΚΑ στη Σύρο. Πήγε ο κουμπάρος μου και έκανε το εμβόλιο. Θέλω να σημειώσω ότι είμαστε όλοι θετικοί απέναντι στο εμβόλιο. Όταν επέστρεψε σπίτι του μετά από μισή ώρα, κατέρρευσε. Έπεσε σε κώμα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σύρου, και άργησε να έρθει στην Αθήνα. Ήρθε στο Θριάσιο με ελικόπτερο. Το παράπονό μας είναι γιατί δεν έγινε άμεσα αυτό, και πέρασαν 12 ώρες για να μεταφερθεί. Έπαθε εγκεφαλικό στις 11 και μισή το πρωί και μεταφέρθηκε στις 11-12 το βράδυ στο Θριάσιο», είπε ο κ. Μελανίτης.

«Θεωρούμε ότι αν έχει κάποιο πρόβλημα ένα εμβόλιο, πρώτα παίρνουμε ένα ιστορικό και μετά λέμε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να το κάνει. Και όχι μετά, να λέμε ότι είχε κάποιο υποκείμενο. Πριν από 15 χρόνια ο κουνιάδος μου έκανε μια επέμβαση. Έπαιρνε αντιπηκτικά χάπια όλα αυτά τα χρόνια. Πριν από 8-9 χρόνια είχε περάσει ένα ελαφρύ εγκεφαλικό χωρίς καν να νοσηλευτεί. Αν όλα αυτά αποτελούν προδιάθεση για να συμβεί αυτό που συνέβη τη συγκεκριμένη στιγμή, το δεχόμαστε. Όταν όμως σε κάποιον που δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια της ζωής του, γίνεται αυτό μία ώρα μετά το εμβόλιο, το μυαλό μας τα συνδέει, χωρίς να ξέρουμε αν ισχύει αυτή η σύνδεση του εμβολίου με όσα έπαθε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η θρομβοεμβολική νόσος είναι συχνή στο γενικό πληθυσμό. Δεν υπάρχει καμία οδηγία ότι άτομα που την αντιμετωπίζουν πρέπει να παίρνουν κάποιο ιδιαίτερο μέτρο σχετικά με το εμβόλιο, ή να μην το κάνουν. Δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε συμπίπτει χρονικά με τον εμβολιασμό ότι έχει σχέση με τον εμβολιασμό», σχολίασε σχετικά ο κ. Αθανάσιος Σκουτέλης, ο παθολόγος, λοιμωξιολόγος, και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τα νεότερα για την υγεία του

Η κατάστασή του 60χρονου αυτή τη στιγμή είναι βελτιωμένη, ενώ σημειώνεται ότι ο άνδρας είχε ιστορικό ισχαιμικών επεισοδίων και έπαιρνε χάπια. Στο νοσοκομείο του γίνεται θρομβολυτική θεραπεία.

«Η κατάστασή του αυτή τη στιγμή είναι σταθερή. Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί, όμως έχει αρχίσει και επικοινωνεί, κινεί το αριστερό του πόδι. Είναι δύσκολο κάποιος εντός λίγων ημερών να ξέρει τι θα γίνει. Είμαστε σε αναμονή», κατέληξε ο κ. Μελανίτης.