Bίντεο για την πορεία και τον αντίκτυπο των εμβολιασμών στις νέες νοσηλείες, στο Ισραήλ ανήρτησε ο καθηγητής  του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, από το οποίο προκύπτει ένα ελπιδοφόρο συμπέρασμα:

Η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι εντυπωσιακή για όλες τις ηλικιακές ομάδες, και όπως αναφέρει ο καθηγητής «με τους εμβολιασμούς είναι δυνατόν να επανέλθουμε σε μια πιο κανονική ζωή».

Ειδικότερα ο κ. Μόσιαλος στην ανάρτησή του εξηγεί ότι «στο γράφημα στα αριστερά αποτυπώνονται οι εμβολιασμοί – ως ποσοστό επι τις 100- με το εμβόλιο της Pfizer, από τις 10 Ιανουαρίου έως και τις 20 Μαρτίου ανά ηλικιακή ομάδα: μπλε για τους 60 και άνω, πορτοκαλί για την ηλικιακή ομάδα 50-59 ετών, πράσινο για τους πολίτες 40-49 ετών, και κόκκινο για τους πολίτες 20 έως 39 ετών. (Στο γράφημα βλέπουμε την πρώτη δόση με πιο ανοιχτή απόχρωση και υπερκαλύπτεται με πιο σκούρα απόχρωση όταν οι πολιτες λαμβάνουν και τη δεύτερη δόση με την πάροδο του χρόνου).

Δεξιά βλέπουμε πως καταγράφονται οι νέες νοσηλείες για αυτές τις ηλικιακές ομάδες με τα αντίστοιχα χρώματα.

Εντυπωσιακή μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι εντυπωσιακή για όλες τις ηλικιακές ομάδες, τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος, προσθέτοντας: «Τι μας δείχνει αυτό το βίντεο λοιπόν; Πως με τους εμβολιασμούς είναι δυνατόν να επανέλθουμε σε μια πιο κανονική ζωή.

Βαδιζουμε προς την τελική φάση της πανδημίας. Χρειάζεται όμως ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες και ταυτοχρονα να επεκταθούν οι εμβολιασμοί. Το βλέπουμε στο Ισραήλ και θα το δούμε σύντομα και στην Αγγλία. Είναι πλέον ζήτημα χρόνου: τους επόμενους μήνες θα το δούμε και στη χώρα μας».

Δείτε την ανάρτηση: