Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της κυβέρνησης για την επίταξη γιατρών, συγκεκριμένων ειδικοτήτων, από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

1. Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 22ας.3.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός της Περιφέρειας Αττικής

κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

2. Η έκδοση και επίδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47) από τις οικείες αστυνομικές αρχές.

3. Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων επιτάσσονται, όπως εμφανισθούν την ογδόη (8η) πρωινή της επόμενης ημέρας της προς αυτούς επίδοσης του φύλλου επίταξης στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο της Περιφέρειας Αττικής προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτήν

του Επιμελητού Β’.

4. Οι ανωτέρω ιατροί υποχρεούνται κατά το χρονικό διάστημα επίταξης των υπηρεσιών τους ως ιατρών στο νοσοκομείο, στο οποίο καλούνται να εμφανισθούν, να τηρούν το ωράριο και το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχουν στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής, στην οποία εντάσσονται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Δείτε το ΦΕΚ