Σχεδόν όλος ο πλανήτης θα «ντυθεί» την Πέμπτη με το μπλε χρώμα της Ελλάδας, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έστειλε ήδη ένθερμη επιστολή στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία μας.

Στο Ναύπλιο, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου με τους δασκάλους τους δημιούργησαν μια συγκινητική ταινία, με τη «γιαγιά Ελλάδα» να αφηγείται στα εγγόνια της την ένδοξη ιστορία της.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, 1.500 τετραγωνικών μέτρων θα κυματίζει στον ουρανό της Σαντορίνης, την ώρα, που ελληνικά μαχητικά θα «σκίζουν» τους αιθέρες.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Υμηττός «λούστηκε» από φως και μηνύματα που σφράγισαν την Επανάσταση. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τη χρήση έξι συστημάτων λέιζερ, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, κατάφερε να αποτυπώσει στην πλαγιά τις αξίες του αγώνα των Ελλήνων.

Το μήνυμα του Μπάιντεν για την επέτειο της Επανάστασης

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έστειλε ένθερμο μήνυμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην επιστολή του, περιγράφει την Ελλάδα ως καίριο σύμμαχο των ΗΠΑ.

«Οι Έλληνες αγωνιστές του 1821 εμπνέονταν από τα ιδανικά και τη δράση της Αμερικανικής Επανάστασης, ακριβώς όπως οι Αμερικανοί επαναστάτες και οι Πατέρες του Έθνους μας είχαν εμπνευστεί από το παράδειγμα της Αθηναϊκής δημοκρατίας» αναφέρει στο μήνυμά του.

Ο πλανήτης «ντύνεται» στα γαλανόλευκα

Όλος ο πλανήτης ετοιμάζεται να τιμήσει την εθνική μας επέτειο. Στο Βέλγιο, το εμβληματικό άγαλμα Manneken Pis θα ντυθεί… τσολιάς, από τις εννέα το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην Αυστραλία, η Όπερα του Σίδνεϋ, ένα από τα πιο διάσημα κτίρια του κόσμου, θα φωταγωγηθεί στα χρώματα της ελληνικής σημαίας ενώ στον Καναδά, θα φωταγωγηθεί η πινακίδα «Τορόντο» με γαλανόλευκα χρώματα.

Το μπλε της Ελλάδας θα «πλημμυρίσει» και τους καταρράκτες του Νιαγάρα σε μια φαντασμαγορική τελετή που μεταδοθεί ζωντανά, την 25η Μαρτίου, στον επίσημο ιστότοπό του.

Στις ΗΠΑ, η επέτειος θα εορταστεί με τη φωταγώγηση τους δημαρχείου του Σαν Φρανσίσκο αλλά και του τροχού της Σάντα Μόνικα.