Το ψηφιοποιημένο περιβάλλον έρχεται να …ταράξει τις συνήθεις που είχε έως σήμερα ο οδηγός πίσω από το τιμόνι. Το νέο λειτουργικό σύστημα της BMW, ςεπιτρέπει στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί με τον οδηγό και τους επιβάτες, λειτουργώντας ως ψηφιακός, έξυπνος και προνοητικός βοηθός σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Ουσιαστικά, το ΒMW Intelligent Personal Assistant μπορεί πλέον να προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες και συνήθειες του οδηγού, και στην εκάστοτε κατάσταση. Με μια φράση, το καθιστά  – περισσότερο από ποτέ – κεντρικό λειτουργικό κανάλι αλληλεπίδρασης ανθρώπου / μηχανής!

Ουσιαστικά, ο οδηγός θα μπορεί να έχει διάλογο με το ψηφιακό περιβάλλον του οχήματος, σε φυσική γλώσσα σε συνδυασμό με τις λειτουργίες αφής μέσω του BMW Curved Display. Όλα αυτά τα υποστηρίζει το νέο BMW Operating System 8, μία νέα γενιά οθονών, χειριστηρίων αφής, λογισμικού και η εξαιρετικά ισχυρή συνδεσιμότητα και επεξεργασία δεδομένων. Το νέο iDrive θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, κάνοντας το ντεμπούτο του αργότερα στην BMW iX ενώ θα ακολουθήσει η BMW i4.

Όπως αναφέρει η βαυαρική φίρμα, το νέο BMW iDrive επεξεργάζεται συνεχώς μία μεγάλη ποσότητα αυτοπαραγόμενων δεδομένων, διαδικτυακές πληροφορίες και πληροφορίες από το στόλο οχημάτων του BMW Group για την υλοποίηση των επιθυμιών του οδηγού.