Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να κάνει πάρτι και να είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του 46ου τίτλου στην ιστορία του. Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν μια εκπληκτική σεζόν και βρίσκονται στο +16 από τον Άρη και στο +19, +20 και +22 από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, πηγαίνοντας στα play off απλά για να κλειδώσουν το πρωτάθλημα.

Τα play off ξεκινούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ σήμερα είναι η κλήρωση για τη διαδικασία, με το ενδιαφέρον να πηγαίνει στη «μάχη» της δεύτερης θέσης και των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, με όλες τις ομάδες (Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης) να έχουν τις πιθανότητες τους, αφού δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ομάδες κουβαλάνε μαζί τους την βαθμολογία της κανονικής διάρκειας, αλλά μπορούν να υπάρξουν ανακατατάξεις στη διαδικασία των play off. Μάλιστα, η τελική βαθμολογία δείχνει μια ξεκάθαρη εικόνα για την ποιότητα των ομάδων και τις διαφορές που έχουν δημιουργηθεί, καθώς ο Ολυμπιακός στη regular season μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς με διαφορά ανάμεσα στις 6 ομάδες των play off, ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ τους λιγότερους και βρίσκεται και κάτω και από τον Αστέρα Τρίπολης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός μάζεψε συνολικά 21 βαθμούς σε δέκα ματς και υπέστη μόνο μία ήττα (στη Λεωφόρο), ενώ ήταν ανίκητος (ισοπαλία μόνο με τον Αρη) στο Φάληρο. Από την άλλη και ο Άρης ήταν εξαιρετικός και αποτέλεσε τη δεύτερη καλύτερη ομάδα σε συγκομιδή μαζί με τον Παναθηναϊκό με τις δυο ομάδες να έχουν 14 βαθμούς στα συγκεκριμένα ματς, αλλά τους κίτρινους να πληρώνουν την έδρα τους όπου και ηττήθηκαν 3 φορές. Οι πράσινοι από την πλευρά τους παραμένουν αήττητοι στη Λεωφόρο από τις ομάδες των play off.

Η ΑΕΚ έχει τους ίδιους βαθμούς με τον Αστέρα Τρίπολης (11) και είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει νίκη στο ΟΑΚΑ, όμως εκτός έδρας έχει ηττηθεί μόνο στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Ο Αστέρας είναι εξαιρετικός εντός έδρας και μετράει 3 νίκες και συνολικά 9 από τους 11 βαθμούς, ενώ η μεγάλη απογοήτευση αναμφίβολα είναι ο ΠΑΟΚ ο οποίος είναι στην τελευταία θέση με συγκομιδή 10 βαθμούς σε 10 παιχνίδια, ενώ δεν πήρε ούτε ένα τρίποντο μακριά από την Τούμπα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ 6 ΤΩΝ PLAY OFF:

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Oλυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0

Ολυμπιακός – Αρης 1-1

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0

Ολυμπιακός – Αστέρας 3-0

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΑΡΗ

Aρης – Ολυμπιακός 1-2

Αρης – ΑΕΚ 0-1

Αρης – ΠΑΟΚ 1-0

Αρης – Παναθηναϊκός 0-1

Αρης – Αστέρας 1-0

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

ΑΕΚ – Αρης 0-2

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-2

ΑΕΚ – Αστέρας 2-2

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1

ΠΑΟΚ – Αρης 2-2

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-2

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1

ΠΑΟΚ – Αστέρας 2-0

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1

Παναθηναϊκός – Αρης 0-1

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ 1-1

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1

Παναθηναϊκός – Αστέρας 0-0

ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Αστέρας – Ολυμπιακός 0-4

Αστέρας – Αρης 2-1

Αστέρας – ΑΕΚ 1-2

Αστέρας – ΠΑΟΚ 2-1

Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ 6 ΠΡΩΤΩΝ

1. Oλυμπιακός 21 (6-3-1)

2. Αρης 14 (4-2-4)

3. Παναθηναϊκός 14 (4-2-4)

4. ΑΕΚ 11 (2-5-3)

5. Αστέρας 11 (3-2-5)

6. ΠΑΟΚ 10 (2-4-4)