Με έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες μέσα στον Φεβρουάριο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν… αυτονόητο ότι θα κέρδιζε για δεύτερη συνεχή φορά το βραβείο του κορυφαίου προπονητή του μήνα στην Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε μεταξύ άλλων νίκες επί της περσινής πρωταθλήτριας Λίβερπουλ, της Άρσεναλ και της Τότεναμ, εξασφαλίζοντας διαφορά ασφαλείας στην κορυφή του πρωταθλήματος, και ο Ισπανός τεχνικός έγινε αποδέκτης του ένατου βραβείου της καριέρας του στην Αγγλία (υπολείπεται μόνο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, του Αρσέν Βενγκέρ και του Ντέιβιντ Μόιες).

Από την άλλη, ο Ιλκάι Γκιντογάν αναδείχθηκε επίσης για δεύτερη συνεχόμενη φορά κορυφαίος παίκτης του μήνα στην Premier League, προσθέτοντας το βραβείο του Φεβρουαρίου σε εκείνο του Ιανουαρίου.

Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος σημείωσε τέσσερα γκολ στο διάστημα αυτό (από δύο κόντρα σε Λίβερπουλ και Τότεναμ), γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «πολιτών» με δύο διαδοχικές βραβεύσεις, αλλά και ο πρώτος Γερμανός στην Premier League με πάνω από ένα βραβείο.