Σε εμπάργκο κατά του ΣΚΑΪ προχώρησε το ΚΚΕ αποφασίζοντας να μην ξαναστείλει εκπρόσωπό του σε εκπομπές του καναλιού καθώς ο Περισσός καταγγέλλει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα λογοκρισίας σε βάρος καλεσμένων του κόμματος.

Δεν νομιμοποιεί αυτές τις πρακτικές

Αφορμή για την απόφαση αυτή του Περισσού ήταν το επεισόδιο με τον άγριο τσακωμό της Λιάνας Κανέλλη με τον παρουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου στον αέρα της πρωινής εκπομπής του Σκάι στον απόηχο της χτεσινής διαδήλωσης και των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

«Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του ΣΚΑΪ, είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές»,

Τι προηγήθηκε

Είχε προηγηθεί η βουλευτής του ΚΚΕ που ζητούσε να παίξει το βίντεο με τους αστυνομικούς σε έξαλλη κατάσταση να φωνάζουν «πάμε να τους σκοτώσουμε», «πάμε να τους γ@@@@», δείχνοντας ότι ήταν έτοιμοι για μάχες με τους διαδηλωτές, ενώ παράλληλα η βουλευτής του ΚΚΕ επέκρινε ότι δεν παίζουν στις τηλεοράσεις τα στιγμιότυπα με τους ξυλοδαρμούς πολιτών από αστυνομικούς αλλά και το στιγμιότυπο όπου αστυνομικός φέρεται να έχει βγάλει όπλο και να συμμαδεύει.

Το γεγονός ότι η Λιάνα Κανέλλη μετέφερε τις αισχρές εκφράσεις των αστυνομικών στον τηλεοπτικό αέρα προκάλεσε την αντίδραση του Δ. Οικονόμου ο οποίος την  κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη και λέγοντας ότι «δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι, δεν μας ενδιαφέρει τι λέει το βίντεο, εσείς δεν μπορεί να μιλάτε έτσι» έκοψε τη βουλευτή του ΚΚΕ στον αέρα και πήγε σε διαφημίσεις.

«Με τον λαό δεν μπορείτε να παίζετε αστυνομοκρατικό παιχνίδι», ήταν η τελευταία φράση της Λιάνας Κανέλλη.