Περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις είναι, τα τελευταία λεπτά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας voria.gr, δρόμοι όπως η 3η Σεπτεμβρίου, η Εθνικής Αμύνης από το ύψος της Αγίου Δημητρίου μέχρι την Εγνατία, έχουν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής, μια κλούβα της αστυνομίας και μια διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο της Πρυτανείας στο ΑΠΘ, ενώ η αστυνομία απέκλεισε και περιμετρικά τις εισόδους του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.gr, αφορμή για την κινητοποίηση προκάλεσαν δημοσιεύματα σε σελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που καλούσαν φοιτητές και αλληλέγγυους να σπεύσουν για ενίσχυση στην κατάληψη της πρυτανείας.

Σημειώνεται πως οι βασικές υπηρεσίες του Ιδρύματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συγκλήτου, αδυνατούν να λειτουργήσουν λόγω της συνεχιζόμενης για 15η ημέρα κατάληψης στο Κτίριο Διοίκησης, από ομάδα ατόμων που παραμένει μέσα και τη νύχτα.

Δείτε βίντεο από το σημείο