«Να μην ισχύσουν τα μέτρα για τον κοροναϊό στην ΠΕ Λάρισας από αύριο, την ώρα που η περιοχή έχει ενταχθεί στο βαθύ κόκκινο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, λόγω των εξελίξεων από τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής, «υπάρχει μία ψυχολογία αρνητική στον κόσμο γιατί υπάρχει ο φόβος, αυτό το άγνωστο, το πρωτοφανές, αυτή η κατάσταση που βιώνουμε με τον κοροναϊό, να μην ισχύσουν τα μέτρα για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα από αύριο το πρωί. Νομίζω ότι αυτό είναι κατανοητό και εύλογο γιατί δε μπορούν να ισχύσουν κάτω από τέτοιες καταστάσεις αυτά τα μέτρα».

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει δοθεί διήμερη παράταση για την εφαρμογή των μέτρων στη Λάρισα και ότι είναι προγραμματισμένο να ισχύσουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, με τους δημάρχους της ΠΕ Λάρισας, ώστε να εξεταστούν λύσεις σε όσα προβλήματα έχει δημιουργήσει η σεισμική δραστηριότητα.

Πηγή: OnLarissa