Μάρτυρας σε περιστατικό βίας, στο θέατρο έχει υπάρξει ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Μάλιστα, όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα καταθέσει γι’ αυτό στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

«Σε κάποια περιστατικά είχα βρεθεί και μάρτυρας και θα χρειαστεί να καταθέσω σε μία περίπτωση, στο ΣΕΗ. Είναι για μία περίπτωση σωματικής βίας που είχαμε ένα περιστατικό σε θεατρική παράσταση, για το οποίο δεν μπορώ να μιλήσω επειδή ακριβώς πρόκειται να καταθέσω και δεν πρέπει να μιλήσω δημόσια. Με έχει καλέσει ο καταγγέλλων για να δώσω μια κατάθεση για το τι ακριβώς συνέβη.

Είναι δύσκολο, συμβαίνουν κάποια πράγματα και οφείλουμε να καταθέσουμε τα γεγονότα όπως τα ζήσαμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ANT1 ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Όταν είχε επιβεβαιώσει καταγγελία μιλώντας στο MEGA

Υπενθυμίζεται πως ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης είχε επιβεβαιώσει στο MEGA σοβαρή καταγγελία από ηθοποιό κατά του Πέτρου Φιλιππίδη για σωματική κακοποίηση, κοινώς ξυλοδαρμό.

Μιλώντας στο MEGA, ο ηθοποιός -ο οποίος ήταν παρών την ώρα του συμβάντος- έκανε λόγο για ανεξήγητη έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον τελευταίο να επιτίθεται στον ηθοποιό και τους συνεργάτες τους να σπεύδουν την ύστατη στιγμή για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον […] και χάρη στην παρέμβαση των υπολοίπων τον σταματήσαμε για να μην συμβούν τα χειρότερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως, αν κληθεί, θα καταθέσει στις Αρχές. «Αν χρειαστεί, βεβαίως, εννοείται πως θα καταθέσω, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια».

Πάντως, ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πλευρά του απάντησε με εξώδικο, χαρακτηρίζοντας ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς.

Τον έσπασε στο ξύλο

Όπως έκανε γνωστό ο δικηγόρος Γιώργος Γεραρής, μιλώντας στο MEGA, η νέα καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη έγινε από άνδρα ηθοποιό και δεν αφορά σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση, αλλά σωματική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο εν λόγω ηθοποιός ήταν σε δεινή οικονομική κατάσταση προτού κληθεί να συμμετάσχει στην παράσταση «Φον Δημητράκης», με τον Πέτρο Φιλιππίδη να τον «προειδοποιεί μεταξύ σοβαρού κι αστείου» ότι θα τρώει ξύλο σε συγκεκριμένη σκηνή του έργου.

Κατά τον κ. Γεραρή, ο Φιλιππίδης την ώρα της παράστασης ξυλοκοπούσε κανονικά τον ηθοποιό, χρησιμοποιώντας γροθιές, ακόμα και ένα παλιό τηλέφωνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταβεί δύο φορές στα επείγοντα («Ευαγγελισμό» και «Λαϊκό») με θλαστικά τραύματα και να ενημερώσει συναδέλφους του, ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί και ως αποδεικτικό.

Ο δικηγόρος επισήμανε ότι έχει καταγραφεί και άλλος, πιο σοβαρός ξυλοδαρμός εκτός παράστασης, με παρόντα σχεδόν όλα τα μέλη του θιάσου. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γεραρή, υπάρχουν εννέα μάρτυρες που θα καταθέσουν κατά του Πέτρου Φιλιππίδη. «Στο τέλος της σεζόν έγινε το χειρότερο. Κάποια μέρα στα καμαρίνια, προφανώς είχε τα νεύρα του ο κ. Φιλιππίδης, υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του εντολέα μου και άλλων ηθοποιών. Ο Φιλιππίδης ρώτησε «τι λέτε εδώ» και μια ηθοποιός τού απάντησε: «Να, λέμε πού θα πιούμε καφέ».

»Αυτός θεώρησε ότι λέει ψέματα, κάλεσε τους 3-4 στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει και να τους λέει να του ζητήσουν συγγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε, του είπε: «Δεν έχουμε κάτι για να σου ζητήσουμε συγγνώμη». Τότε ο κ. Φιλιππίδης σηκώθηκε, τον άρπαξε από τον γιακά, τον πήγε ως την πόρτα, του έριξε μια γροθιά, τον πέταξε έξω και του έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο.

»Ο εντολέας μου φώναξε ότι «αυτό δεν θα περάσει έτσι» και τότε ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Με γροθιές, κλοτσιές. Ήταν μπροστά όλος ο θίασος, έχουμε 9 μάρτυρες» περιέγραψε ο κ. Γεραρής. Τέλος κατά δήλωσή του έχει γίνει δέκτης πλήθους καταγγελιών για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ανάμεσά τους και μία «που αφορά πράξη ποινικώς κολάσιμη που δεν έχει παραγραφεί».