Κάθε «όπλο» για να πολεμήσει τον πρώην σύζυγό της Αλβάρο χρησιμοποιεί η χρυσή κληρονόμος Αθηνά Ωνάση επιλέγοντας έναν άνδρα, που ήξερε πολύ καλά πώς να τη βοηθήσει.

Σύμφωνα με την Page Six της New York Post, η εγγονή του Αριστοτέλη Ωνάση, που έζησε πρόσφατα εφιαλτικές στιγμές, ζήτησε τις νομικές συμβουλές και τη συνδρομή ενός από τους εμβληματικότερους δικηγόρους των ΗΠΑ σε πολύκροτες υποθέσεις διαζυγίων.

Ο 82χρονος σήμερα Ρόμπερτ Κοέν (Robert Cohen) ειδικεύεται στα διαζύγια των διασήμων έχοντας εκπροσωπήσει στο παρελθόν την Ιβάνα Τραμπ (πρώην σύζυγο του υποψήφιου Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) αλλά και τον Κρις Ροκ σημειώνει η Post. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Julia Marsh ο δικηγόρος βρέθηκε στο Βέλγιο, όπου κατοικεί η Αθηνά Ωνάση, για να ξεκινήσουν… τον πόλεμο ενάντια στον άντρα που την πρόδωσε.

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16η Ιουνίου 2017, στις Βρυξέλλες παρουσία μόνο των εν διαστάσει συζύγων και των δικηγόρων τους.

Εκεί, η Ωνάση κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στον Ντόντα και απαίτησε το «πάγωμα» των κοινών τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε με τον σύζυγο της, ένα αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Επιπλέον απαγορεύτηκε ρητά η οποιαδήποτε μετατροπή στους τίτλους της κοινής ακίνητης περιουσίας τους και η κληρονόμος επιμένει στο προγαμιαίο συμβόλαιο που ορίζει ότι, σε περίπτωση διαζυγίου, ο Ντόντα δικαιούται το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο έγγαμου βίου.

Η αντιμαχία ήταν σκληρή, σχολίαζαν τότε τα δημοσιεύματα.

Αυτός είναι ο Ρόμπερτ Κοέν

Ο Ρόμπερτ Κοέν είναι ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχει διατελέσει επικεφαλής νομικός σύμβουλος σε πολλές από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές υποθέσεις διαζυγίων στην Αμερική. Ο κ Cohen αντιπροσωπεύει τακτικά πολλούς από τους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες του θεάματος και των επιχειρήσεων στις νομικές τους διενέξεις.

Περιζήτητος λέκτορας σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και συγγραφέας σε θέματα που αφορούν στο διαζύγιο ο Κοέν είναι από το 2003 επίκουρος καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια Νομική Σχολή, όπου διδάσκει την περιώνυμη «Ανατομία ενός διαζυγίου».

Υπερασπιζόμενος την δύναμη της κατανόησης και του συμβιβασμού, ο Ρόμπερτ Κοέν έκανε αίσθηση όταν έδωσε στην κυκλοφορία από τις εκδόσεις Simon & Schuster το βιβλίο του “Reconcilable Differences” που θεωρήθηκε ότι είναι ένα μανιφέστο κατά του διαζυγίου.

Ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες νομικής για τους New York Times και την Wall Street Journal ο Κοέν είναι ένα οπλοστάσιο στη διάθεση της Αθηνάς Ωνάση.

Ο Ρόμπερτ Κοέν ζει με τη σύζυγό του στην πόλη της Νέας Υόρκης και έχει τέσσερα ενήλικα παιδιά.