Σε σαφή προειδοποίηση για επίθεση σε αστυνομικές υπηρεσίες λόγω της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα είχε προχωρήσει από τις 22 Φεβρουαρίου – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να αποφευχθεί η χθεσινή καταδρομική επίθεση αντιεξουσιαστιών στο αστυνομικό τμήμα Καισαριανής. Με τον φόβο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες αιφνιδιαστικές επιθέσεις ή ακτιβιστικές ενέργειες (σ.σ έχουν πραγματοποιθεί περίπου 300 από την αρχή της διαμαρτυρίας του ηγετικού μέλους της 17Ν ) παρότι υπάρχει γενική επιφυλακή της ΕΛ.ΑΣ.

Στο κατεπείγον έγγραφο που είχε συνταχθεί πριν από μία εβδομάδα ζητείτο από τις αστυνομικές υπηρεσίες «λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επικαιρότητα όπως εντατικοποίησετε τα μέτρα προστασίας των αστυνομικών εγκαταστάσεων. Δίνοντας παράλληλα εντολές κι οδηγίες στο διατιθέμενο στα μέτρα προστασίας προσωπικό των υπηρεσιών σας για τον τρόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους, την ανάγκη να ευρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Λαμβάνοντας παράλληλα αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας. Επιπλέον έχουν την υποχρέωση να αναφέρουν έγκαιρα αρμοδίως οποιοδήποτε συμβάν περιστατικό υποπέσει στην αντίληψή τους και στρέφεται κατά της ασφάλειας προσώπων ή πραγμάτων».

Επιπλέον στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ ζητείται «επιπρόσθετα όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες να δώσετε τις δέουσες εντολές κι οδηγίες στις περιπολίες σας κατά λόγο αρμοδιότητας ώστε να διέρχονται συχνά και σε ακανόνιστα στα χρονικά διαστήματα πλησίον των αστυνομικών εγκαταστάσεων για την διενέργεια ελέγχων τόσο στους πέριξ χώρους όσο και σε ύποπτα πεζά κι εποχούμενα άτομα».

Η επίθεση στο Α.Τ. Καισαριανής

Η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής έγινε από ομάδα περίπου 20 ατόμων, τα οποία βγήκαν από το σκοπευτήριο και κινήθηκαν προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια, οι δράστες προχώρησαν σε ρίψη μολότοφ και εξαφανίστηκαν, χωρίς να υπάρξει κάποια προσαγωγή.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο μηχανές της ΕΛ.ΑΣ, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.