Το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, το ID.4 είναι έτοιμο να λανσαριστεί στις αγορές, μεταξύ αυτών και στην χώρα μας . Μάλιστα, οι προπωλήσεις της 1ST Edition του μοντέλου σημείωσαν ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ενώ σε λίγες εβδομάδες ξεκινούν οι προπωλήσεις των υπόλοιπων εκδόσεων σε περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Όσον αφορά την ελληνική αγορά, το ID.4, το νέο ηλεκτρικό είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις ID.4 1ST και ID.4 1ST Max ,  για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από 46.800 €. Στην τιμή αυτή δεν έχει συνυπολογιστεί το ποσό επιδότησης της καμπάνιας «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και το οποίο φτάνει έως τα 6.000 €.

«Με την παγκόσμια κυκλοφορία του ID.4, θα ενθουσιάσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους για την ηλεκτρική κινητικότητα. Έχουμε ήδη λάβει 17.000 προπαραγγελίες για το μοντέλο και στόχος μας είναι, μόνο εφέτος, να διαθέσουμε στις παγκόσμιες αγορές περισσότερα από 100.000 μονάδες του ID.4», δήλωσε ο Klaus Zellmer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις Πωλήσεις, στη Volkswagen Passenger Cars.

Ανάμεσα στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του, ότι το ID.4 θα προσφέρεται, για πρώτη φορά, με την  head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας,  προβάλλοντας επιλεγμένα σύμβολα στο ευρύτερο οπτικό πεδίο του οδηγού, συνδυάζοντάς τα με την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, τα βέλη στροφής της πλοήγησης, θα εμφανίζονται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων, μπροστά από τον οδηγό, σε μία συνύπαρξη με τη φυσική μορφολογία της διαδρομής που επιθυμεί να ακολουθήσει.

Η VW αναμένεται να επενδύσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023, ενώ, το πλάτο της Volkswagen είναι ιδιαίτερα φιλόδοξο και επιθετικό: μέχρι το 2025, σκοπεύει να είναι σε θέση να παράγει 1,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση.