Στο υπουργείο Υγείας συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικάτο πρωί της Πέμπτης 70-80 άτομα, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι συγκεντρωμένοι άπλωσαν πανό, φώναξαν συνθήματα και υπήρξε ένταση. Επί τόπου έσπευσε Αστυνομία και όλοι τους θα προσαχθούν στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με το Οpen.

Όπως μεταδίδει, οι συγκεντρωμένοι, αιφνιδίασαν τις Αρχές, καθώς στο σημείο υπήρχε μόνο ένας φύλακας που είχε βάρδια στο υπουργείο και κάλεσε άμεσα την Αστυνομία.

Οι αλληλέγγυοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, βρίσκονται ακόμα εντός του κτιρίου κι απ’ έξω υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ που περιμένουν τις εντολές από τη ΓΑΔΑ για να προσαγάγουν τους εισβολείς στο κτίριο του υπουργείου Υγείας.

«Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες στον Δ. Κουφοντίνα. Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα» έγραψαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου», αναφέρεται σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που διανύει την 42η μέρα απεργίας πείνας,  νοσηλεύτεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, από τις 16 Φεβρουαρίου.

Ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της «17 Νοέμβρη» Δ. Κουφοντίνας κρατείται από τις 21 Δεκεμβρίου στις φυλακές Δομοκού και έκανε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου ζητώντας να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, αφού με το νέο νόμο δεν προβλέπεται σε πολυϊσοβίτη να εκτίει την ποινή του σε αγροτικές φυλακές, όπου και βρισκόταν μέχρι την παραπάνω ημερομηνία.

Ο Κουφοντίνας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο και τότε οι γιατροί είχαν ενημερώσει τη συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ότι αντιμετωπίζει προβλήματα που προκαλούνται σε συνθήκες απεργίας δίψας και όχι μόνο πείνας, όπως μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, σοβαρή απίσχνανση, προβλήματα όρασης, αρχόμενη περιφερική νευροπάθεια και άλλα.