Παρελθόν από τη σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» αποτελεί ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά το μπαράζ καταγγελιών εναντίον του για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Μετά από την απομάκρυνσή του από τη σειρά, σκυτάλη παίρνει ο Τάσος Χαλκιάς ο οποίος μετά από πρόταση που είχε για να συμμετέχει στη σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», δέχτηκε.

Ο γνωστός ηθοποιός, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε», δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την παραγωγή της σειράς για να ενσαρκώσει τον ρόλο του αδελφού του «Παρασκευά» που ενσάρκωνε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Πώς το μάθατε και το προλάβατε; Πριν από μια ώρα, μιάμιση ο κ. Καραγιάννης μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να συμμετέχω στη σειρά με έναν ρόλο που ήταν ήδη προδιαγεγραμμένος, αλλά τώρα με την απομάκρυνση του Πέτρου Φιλιππίδη θα γίνει εντονότερος και πολύ πιο ισχυρός στη σειρά. Θα συζητήσω την Παρασκευή και θα δούμε τι θα γίνει». αποκάλυψε ο Τάσος Χαλκιάς.

Και συμπλήρωσε «φυσικά το βλέπω θετικά, είναι μια πολύ ωραία σειρά. Δεν ξέρω λεπτομέρειες. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν γυρίσματα, ούτε καν αν θα τα βρούμε και θα συμφωνήσουμε».

Τέλος ο Τάσος Χαλκιάς σχολίασε πως «δεν είναι καλό να πέφτουν πάνω σου τα φώτα από την αρνητική συγκυρία κάποιων άλλων».

Πάντως ο Γιάννης Πουλόπουλος ανέφερε στον αέρα της εκπομπής πως μένει το τυπικό κομμάτι και ο Τάσος Χαλκιάς θα υπογράψει πολύ σύντομα καθώς τα γυρίσματα πρέπει να ξεκινήσουν από την Δευτέρα και περιμένουν αυτόν τον ρόλο για να προβληθούν τα επεισόδια.

Η ΕΡΤ, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», διευκρίνισε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

«Λόγω, ωστόσο, της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς».

Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν φήμες ότι θα διακοπεί η συνεργασία της ΕΡΤ με τον γνωστό ηθοποιών εξαιτίας των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τελικά, οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, και η ΕΡΤ με μία ανακοίνωση λίγων λέξεων γνωστοποίησε ότι μπαίνει τέρμα στη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη.