Η Nissan, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Arbor Day σκοπεύουν να φυτέψουν 20.000 δέντρα. Ο λόγος; Η επέτειος για τα 10 χρόνια του ηλεκτρικού της μοντέλου, του Nissan Leaf.

Οι νέες ρίζες θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπως αναφέρει η Nissan, μέσω μιας κοινής πρωτοβουλίας για τη φύτευση 20.000 δέντρων το 2021, η συνεργασία θα ωφελήσει τις τοπικές κοινότητες και θα προωθήσει φιλοδοξίες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τελικά τον εμπλουτισμό της ποιότητας ζωής  για τις μελλοντικές γενιές.

Οι περιοχές που έχουν επιλεχθεί είναι το το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, στην Γερμανία και τις Κάτω Χώρες. Μάλιστα, κάποια σημεία έχουν σημαντική σκοπιμότητα, όπως ο σχεδιασμός συγκράτησης των πλημμυρών για τη διάσωση μιας  παιδικής χαράς λίγο έξω από το Λονδίνο, έως την ανασύσταση δασικών εκτάσεων που επηρεάζονται άσχημα από το φλοιοφάγο μαύρο σκαθάρι, στα περίχωρα του Παρισιού.

Άξιο αναφοράς, ότι από το 2010,  οι ιδιοκτήτες LEAF έχουν αποτρέψει την έκλυση περισσότερων από 2,5 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CO2 στο περιβάλλον. Ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που θα επηρεάσει θετικά το περιβάλλον μας, για τις επόμενες γενιές.

«Έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι οι καινοτομίες μας θα συνεχίσουν να εμπλουτίζουν τη ζωή των ανθρώπων και έχουμε καθορίσει σαφείς στόχους για τη διατήρηση αυτής της αποστολής. Μέχρι το 2022 σκοπεύουμε να έχουμε 40% μείωση των εκπομπών CO2 από όλα τα νέα αυτοκίνητα και αναμένουμε το 50% της γκάμας μας να έχει εξηλεκτριστεί έως στις αρχές του 2024, με τα πρώτα βήματα να γίνονται με το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού coupe  crossover Ariya και του Qashqai e-Power.» ανέφερε στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας.