Nα πούμε «τα πάντα όλα» για την κακή εμφάνιση της ΑΕΚ και τις επιλογές του προπονητή της. Αν όμως μείνουμε σε αυτά και δεν αναφερθούμε στην πολύ καλή εμφάνιση του Αρη και το κοουτσάρισμα του Μάντζιου, θα πούμε και θα γράψουμε την μισή αλήθεια. Γιατί είναι η απόδοση του Αρη που καθήλωσε την Ενωση και την οδήγησε σε ένα αποκαρδιωτικό παιχνίδι σε ένα ματς που έκρινε πολλά. Πολλά σε ό,τι αφορά τη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Η Ενωση δεν έχει τώρα να βλέπει τι γίνεται προς τα πάνω αλλά τι γίνεται προς τα κάτω. Ο Παναθηναϊκός την έχει πλησιάσει στους μόλις δυο βαθμούς και την απειλεί να την αφήσει εκτός Ευρώπης. Ας σκεφτούμε όλοι τι σημαίνει για την ΑΕΚ να μπει το Φθινόπωρο στο γήπεδό της αλλά να μην έχει να παίξει ευρωπαϊκό ματς; Η ζημιά θα είναι πολύ μεγάλη. Αντίθετα ο Αρης με τη μεγάλη νίκη του στο ΟΑΚΑ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ανάκαμψε και μπορεί να πάει την βαλίτσα μακριά.

Ας το πάρουμε διαφορετικά: Ο Αρης για να βγει δεύτερος πήρε τρεις παίκτες τον χειμώνα. Τον Ιωάννου, τον Μήτρογλου και τον Μπρούνο. Η ΑΕΚ με τους ίδιους στόχους και με όνομα βαρύ που θα της κάτσει βαρύς ο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πήρε μόνο τον δεξιό μπακ Νταντσένκο. Βγαίνει νόημα; Κατά τη γνώμη μου όχι. Ούτε οι οπαδοί της ομάδας βγάζουν. Μιλάμε μάλιστα για μια ομάδα χτυπημένη από (μικρο)τραυματισμούς που η ενίσχυσή της φώναζε από μακριά.

Στην ΑΕΚ φαίνεται ότι το είδαν διαφορετικά. Πήραν μόνο έναν δεξιό μπακ τον οποίο ο προπονητής έβαλε στο πρώτο του ματς βασικό ως εξτρέμ! Ο Αρης δημιούργησε μια ομάδα από παίκτες που ξέρουν μπάλα και την κυκλοφορούν εξαιρετικά. Μικρές αποστάσεις , κοντινές πάσες και ξεμαρκαρίσματα. Παίκτες που πηγαίνουν στο «ένας εναντίον ενός» και δημιουργούν ρήγματα. Κάπως έτσι, στο πρώτο ημίχρονο οι Αρειανοί κυριάρχησαν στο γήπεδο και έδειχναν καθαρά πως είναι καλύτερη ομάδα.

Την ίδια ώρα ο Χιμένεθ έπαιζε με τρεις αμυντικούς χαφ στη μεσαία γραμμή και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να φέρει την μπάλα μπροστά. Έμενε μόνο ο Λιβάι Γκαρσία να επιχειρεί με ατομικές ενέργειες μπας και τρυπήσει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Μάνταλος ήταν στον πάγκο διότι, όπως δήλωσε ο Χιμένεθ, δεν μπορούσε να βγάλει ολόκληρο παιχνίδι και ο Τάνκοβιτς μπήκε μόλις δεκαπέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Ο Τάνκοβιτς που είναι πρώτος παίκτης της ΑΕΚ σε ασίστ και γκολ ανά λεπτά συμμετοχής. Εδώ δεν βγαίνει νόημα με τίποτα.

Η ΑΕΚ με την απουσία της στη μεταγραφική περίοδο και τις επιπόλαιες επιλογές του Χιμένεθ απογοητεύει τους φίλους της και κινδυνεύει ακόμα και να χάσει το τραίνο της Ευρώπης. Χειρότερα δεν θα μπορούσε να γίνει…