Τον 4ο Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων θα αποτελούν σύντομα οι έλληνες κομάντος. Η αναδιοργάνωση των ειδικών δυνάμεων όλων των κλάδων και η μετεξέλιξή τους στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), η οποία θα είναι διακλαδική και αυτοδύναμη σε προσωπικό και μέσα – και αποτελεί στόχο καριέρας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου – ήδη παίρνει σάρκα και οστά.

Εκτιμάται ότι οι υποδομές, τα έργα και οι οργανωτικές αλλαγές που υλοποιούνται και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, σε λιγότερο από έναν χρόνο, θα ανεβάσουν κατακόρυφα το επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας των επιλέκτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιδίωξη του ΓΕΕΘΑ και του στρατηγού Φλώρου είναι πλέον οι καταδρομείς, οι αλεξιπτωτιστές, οι πεζοναύτες, οι υποβρύχιοι καταστροφείς, όχι απλώς να εκπαιδεύονται και να επιχειρούν υπό την κοινή «ομπρέλα» της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) – άλλωστε η διακλαδικότητα ήταν πάντα ζητούμενο στις Ενοπλες Δυνάμεις – αλλά να λειτουργούν με ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, βασισμένο στα νατοϊκά πρότυπα.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα