Η Kia κατάφερε το 2020 να σημειώσει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς που έχει πετύχει ποτέ στην Ευρώπη.  Σύμφωνα με την Kia , μόνο στην Ευρώπη το μερίδιο της, επί του συνόλου των πωληθέντων οχημάτων σε όλες τις μάρκες,  αυξήθηκε από το 3,2% στο 3,5% κατά τη διάρκεια του περσινού έτους.

Ομως, λόγω της πανδημίας, οι συνολικές ετήσιες πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 17%, στις 416.715 μονάδες. Είναι σημαντικό ότι τα εξηλεκτρισμένα της μοντέλα, τα υβριδικά και ηλεκτρικά  αναλογούν στο 25,5% του συνόλου των πωλήσεων για το 2020 στην Ευρώπη -περισσότερα από 1 στα 4 αυτοκίνητα που πούλησε η μάρκα.Οι συνολικές πωλήσεις των υβριδικών, plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων της μάρκας αυξήθηκαν από τις 66.386 στις 106.466 μονάδες (+60.4%) το 2020

Ο Emilio Herrera, Chief Operating Officer της Kia Europe, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το 2020 ήταν μια από τις πιο δύσκολες χρονιές που έχουμε δει ποτέ, τόσο για την Kia όσο και για τη βιομηχανία στο σύνολό της. Με τις επιπτώσεις της πανδημίας να προκαλούν ξαφνική διακοπή των πωλήσεων στις αρχές του έτους, οι ευρωπαϊκές αγορές μας ανταποκρίθηκαν με μια σειρά μέτρων για να βοηθήσουν τους πελάτες μας ώστε να παραδώσουν και να συντηρήσουν τα αυτοκίνητά τους με ασφαλή τρόπο. Στην πραγματικότητα κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους είδαμε την καλύτερη απόδοση των πωλήσεών μας, χάρη στο συνδυασμό της σταθερής ζήτησης και της αυξανόμενης δημοτικότητας των εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων μας».