Ένα γκολ ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να «σπάσει» το μπλόκο του Ατρομήτου στο Περιστέρι και να συνεχίσει την εντυπωσιακή του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 1-0 της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μπρούμα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και πλέον περιμένουν το αποψινό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (19:30), για να μάθουν τη διαφορά που θα έχουν από τους δύο δικεφάλους στο τέλος της 18ης αγωνιστικής της Superleague.

Οι Ερυθρόλευκοι με τη νίκη που πέτυχαν στο Περιστέρι έφτασαν τους 48 βαθμούς και είναι στο +12 από την ΑΕΚ και τον Αρη, που ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 36 πόντους, αλλά και στο +13 από τον ΠΑΟΚ (35π.), που είναι τέταρτος. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν το καθήκον τους και έφυγαν νικητές από ένα γήπεδο, στο οποίο παραδοσιακά δυσκολεύονται τα τελευταία χρόνια και στρέφουν το βλέμμα τους στο μεσοβδόμαδο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες την ερχόμενη Τετάρτη (27/1) θα υποδεχθούν τον Δικέφαλο του Βορρά στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 19η αγωνιστική της Superleague (19:30), ενώ ο Ατρόμητος από την άλλη θα αγωνιστεί την Πέμπτη (28/1) στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό.

Δείτε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης:

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-3-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ανδρούτσο, Μπα, Σεμέδο και Ρεάμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Εμβιλά, με τους Μπρούμα και Βαλμπουενά στα δύο άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Από την άλλη, ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο με την εξής 11άδα: Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Νάτσος, Κιβρακίδης, Σάλομον, Γκάλο, Χαρίσης, Ραμπέλο, Χριστοδουλόπουλος και Μάτιτς.

Ευκαιρία με τον Ελ Αραμπί

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στον Ολυμπιακό. Στο 7’ ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον Μανδά και ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου απέκρουσε.

Στο 17’ και στο 23’ ο Μπρούμα δοκίμασε δύο φορές το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν κατάφερε να βρει στόχο. Η μπάλα πέρασε μακριά από τα δοκάρια, με τον Μανδά να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας, χωρίς να ανησυχήσει.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, οι Στρούγγης και Μανδάς δεν συνεννοήθηκαν σωστά και παραλίγο να βάλουν αυτογκόλ. Ο κίπερ του Ατρομήτου όμως στάθηκε τυχερός, αφού η μπάλα δεν πήρε πορεία προς τα δίχτυα, δεν είχε δύναμη και κατάφερε να μπλοκάρει.

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση στα καρέ των γηπεδούχων. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απείλησε κυρίως με στημένες φάσεις, αλλά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Μπρούμα και 0-1!

Στο 42’ ο Βαλμπουενά, σε μία από τις ελάχιστες φάσεις που κατάφερε να «τρυπώσει» στην άμυνα του Ατρομήτου, έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε από όλους και έφυγε από την άλλη πλευρά. Μια πολύ επικίνδυνη μπαλιά από τον Γάλλο μεσοεπιθετικό των Πειραιωτών, την οποία όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποιος συμπαίκτης του.

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 0-0. Ο Μπρούμα, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη. Ο Πορτογάλος κυνήγησε την βαθιά μπαλιά που έγινε, είδε τον Στρούγγη να μπερδεύεται και πάλι με τον Μανδά, έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων, κάνοντας το 1-0 για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το γκολ ελέχθηκε από το VAR, μέτρησε κανονικά και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0, χάρη στο γκολ του Μπρούμα.

«Άγγιξε» το 2-0 ο Καμαρά

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χωρίς αλλαγές, με τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο να κυλούν χωρίς κάποια μεγάλη φάση. Μέχρι το 55’, όταν ο Μαντί Καμαρά έφτασε μια… ανάσα από το 2-0. Ο Αφρικανός χαφ βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου, κατέβασε την μπάλα, ελίχθηκε, απέφυγε τους αντιπάλους του, σούταρε, αλλά ο Μανδάς ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε. Μεγάλη ευκαιρία για τους πρωταθλητές να κάνουν το 2-0.

Στο 62’ ο Νταμίρ Κάναντι προχώρησε σε τρεις αλλαγές, βάζοντας τους Μουνίθ, Ούμπιδες και Μανούσο αντί των Ραμπέλο, Σάλομον και Χριστοδουλόπουλου, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Πέδρο Μαρτίνς να κάνει τις πρώτες του αλλαγές. Ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών έριξε στο παιχνίδι τους Φορτούνη και Σισέ και έβγαλε τους Βαλμπουενά και Μπα.

Κυριάρχησε ο Ολυμπιακός, έχασε ευκαιρίες

Η είσοδος του Φορτούνη βελτίωσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους από το 68’ μέχρι το 75’ να δημιουργούν τέσσερις ευκαιρίες στα καρέ του Μανδά. Αρχικά, στο 68’, ο Ρέαμπτσιουκ γύρισε από αριστερά, ο Μπρούμα έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 70’ ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από αριστερά, με πολλά φάλτσα, αλλά δεν κατάφερε κάποιος συμπαίκτης του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με την στρογγυλή θεά να φεύγει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μανδά.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Εμβιλά να απειλήσει. Ο Γάλλος προωθήθηκε, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 75’ ο Φορτούνης άγγιξε το 2-0, αλλά και πάλι ο Μανδάς είπε «όχι». Ο διεθνής μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο, έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 78’ ο Κάναντι έκανε νέα αλλαγή, βάζοντας τον Αγκάγιεφ στη θέση του Μάτιτς και ένα λεπτό αργότερα ο Μαρτίνς έβαλε τον Ραντζέλοβιτς αντί του Μπρούμα. Στο 82’ ο Σέρβος εξτρέμ έκανε το γύρισμα στον Ελ Αραμπί, αυτός έβαλε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι και τον Ατρόμητο να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να φανεί απειλητικός.

Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών ο Μαρτίνς έκανε τις δύο τελευταίες του αλλαγές, βάζοντας τους Πέπε και Χολέμπας, αντί των Ελ Αραμπί και Καμαρά.

Η τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι άνηκε στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στον Κώστα Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός στο 90+5’ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μανδά. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με το τρίποντο της νίκης από το Περιστέρι.

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Νάτσος (72′ Νταβιώτης), Σάλομον (61′ Ούμπιδες), Γκάλο, Χαρίσης, Ραμπέλο (61′ Μουνίθ), Χριστοδουλόπουλος (61′ Μανούσος), Μάτιτς (78′ Αγκάγιεφ)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Μπα (64′ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Εμβιλά, Καμαρά (90′ Χολέμπας), Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (64′ Φορτούνης), Μπρούμα (79′ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (90′ Πέπε)