Στο νοσοκομείο των Γρεβενών μεταφέρεται αυτήν την ώρα νεαρός που φέρεται να έχει τραυματιστεί από χιονοστιβάδα κατά την διάρκεια κατάβασης σε κορυφογραμμή του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών.

Ο 27χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης μαζί με φίλους του και με τις σανίδες τους στα χέρια ανέβηκαν στην κορυφογραμμή του χιονοδρομικού και σε συγκεκριμένο σημείο που αποτελεί πόλο έλξης όσων κάνουν σνόουμπορντ.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες κατά την διάρκεια της κατάβασης οι φίλοι του είδαν το περιστατικό με την χιονοστιβάδα και μπόρεσαν έτσι να επέμβουν έγκαιρα και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Δημήτρης Καραγιάννης οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου είναι κλειστές, αλλά ευτυχώς τρία άτομα εκτελούσαν βάρδια ασφαλείας, όταν δέχτηκαν τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα Πολυνερίου ότι αγνοείται νεαρός σκιέρ σε συγκεκριμένη τοποθεσία.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ο διασώστης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εργαζομένους του κέντρου έφτασαν στο σημείο και παρέλαβαν τον τραυματία. Στην συνέχεια στην βάση του Κέντρου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προορισμό το Νοσοκομείο Γρεβενών.

Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι του χιονοδρομικού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το ατύχημα έγινε στο ίδιο σχεδόν σημείο όπου πριν από ένα χρόνο ένας άλλος σκιέρ έχασε την ζωή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ