Ένα συγκλονιστικό μήνυμα σε όσους έχουν πέσει θύματα βιασμού, σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης, στέλνει η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, σε ανάρτησή της στο Facebook, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία από την χθεσινή συνάντησή της με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ευχαριστεί για τη στήριξή της.

«Μου δίνετε την ευκαιρία να μεταφέρω σε κάθε θύμα, ότι η νίκη και η επούλωση των πληγών από το έγκλημα αυτό, που δεν το γιατρεύει ο χρόνος, είναι η δημόσια αποκάλυψη και η τιμωρία του», αναφέρει η κ. Μπεκατώρου, προσθέτοντας ότι η αποσιώπηση αυτών των εγκλημάτων είναι οδυνηρή.

Η αθλήτρια χθες, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο -φορώντας μάσκα με τη λέξη Ελπίδα (Hope), μετά από πρόσκληση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς η πρώτη πολίτης της χώρας στάθηκε -ενώπιον όλων- στο πλευρό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ως «ελάχιστη αναγνώριση της γενναιότητας και της αξιοπρέπειάς της».

Η ανάρτηση

Στην ανάρτησή της, η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρει: «Κυρία Πρόεδρε,

σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σας. Δικαιώνετε την απόφασή μου να καταγγείλω τη νομική και ηθική απαξία του εγκλήματος που διαπράχθηκε εις βάρος μου.

Μου δίνετε την ευκαιρία να μεταφέρω σε κάθε θύμα, ότι η νίκη και η επούλωση των πληγών από το έγκλημα αυτό, που δεν το γιατρεύει ο χρόνος, είναι η δημόσια αποκάλυψη και η τιμωρία του. Η αποσιώπησή του είναι οδυνηρή και δεν επιτρέπει να πολεμήσουμε την εξάλειψη του εγκλήματος στις ρίζες του, με ανοχή και αδιαφορία».

Δείτε την ανάρτηση

Κυρία Πρόεδρε,

σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σας. Δικαιώνετε την απόφασή μου να καταγγείλω τη νομική και ηθική…

Δημοσιεύτηκε από Sofia Bekatorou στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021