Συγκλονιστικά βίντεο. Εικόνες που δεν χωράει ανθρώπου νους. Στιγμές που κανείς δεν φανταζόταν ότι μπορεί να ζήσει σε μια χώρα που θέλει να θεωρείται «φάρος» της Δημοκρατίας. Και όμως, αυτά αντίκρισαν εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν «τυφλωμένοι» οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλλαν στο Καπιτώλιο σε μια… προσπάθεια να διακόψουν την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές.

Άνθρωποι να πεθαίνουν από πυροβολισμούς μέσα στο ναό της Δημοκρατίας σε μια χώρα του δυτικού κόσμου. Γεγονότα πέρα από κάθε φαντασία…

Και όμως. Η Άσλι Μπάμπιτ ήταν το πρώτο από τα τέσσερα θύματα που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια των συγκρούσεων εντός κι εκτός του Καπιτωλίου κατά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ.

Η είδηση του πυροβολισμού της έγινε αμέσως πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, χωρίς ωστόσο αρχικά να είναι γνωστό πόσο σοβαρά έχει χτυπηθεί. Τα πρώτα βίντεο ωστόσο την έδειχναν ακίνητη στο έδαφος ανήμπορη να αντιδράσει μετά τον πυροβολισμό που δέχθηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η γυναίκα ονομαζόταν Άσλι Μπάμπιτ και ήταν θερμή υποστηρίκτρια του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ταξίδεψε από το Σαν Ντιέγκο στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συμμετάσχει στην διαδήλωση που στόχο είχε να αποτρέψει την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν από την Γερουσία.

Σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο

Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, το φως της δημοσιότητας έχει δει ένα βίντεο που απεικονίζει καρέ-καρέ την στιγμή που η Άσλι Μπάμπιτ πυροβολείται από τα αστυνομικά πυρά.

Όπως φαίνεται, κατά την διάρκεια της έντασης στο εσωτερικό του Καπιτωλίου, κάποιοι από τους οπαδούς του Τραμπ αδυνατούσαν εισβάλουν σε μία από τις αίθουσες του Καπιτωλίου, αφού οι πόρτες της ήταν σφραγισμένες και από την άλλη πλευρά βρίσκονταν δυνάμεις ασφαλείας που τους σημάδευαν με τα όπλα.

Ωστόσο, παρά τις δυνάμεις ασφαλείας, ο όχλος κατάφερε να σπάσει τα τζάμια. Η Άσλι Μπάμπιτ, η οποία ξεχωρίζει, από ένα κόκκινο σακίδιο, αποφασίζει να περάσει μέσα από τα σπασμένα τζάμια.

Ωστόσο την στιγμή που έχει σκαρφαλώσει στην πόρτα δέχεται τον μοιραίο πυροβολισμό και πέφτει στο έδαφος. Οι στιγμές που ακολουθούν είναι γεμάτες ένταση.

Οι εισβολείς που βρίσκονται δίπλα της προσπαθούν να την βοηθήσουν αλλά είναι ανήμποροι. Λίγες ώρες αργότερα θα αποτελέσει τον πρώτο θάνατο…