Νέα εστία αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει με αφορμή το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απάντησε στην κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις εικόνες από τις εκκλησίες.

«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά».

Ο κ. Ταραντίλης υπογράμμισε ακόμη πως σε μία κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία « όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις».

«Πυρά» από Τσίπρα

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στο ζήτημα που προέκυψε με το άνοιγμα των εκκλησιών για τα Θεοφάνια ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;

Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί. Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων.

Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα».

Ο κ. Τσίπρας ρωτά: «Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;» και καταλήγει: «Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί».