Ο Ολυμπιακός νίκησε για 11η φορά το πρώτο παιχνίδι του έτους και ο Πέδρο Μαρτίνς επεκτείνει το εντυπωσιακό σερί του με την ΑΕΚ, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 της ΑΕΚ, συνεχίζοντας ένα σερί εννέα επίσημων αγώνων μεταξύ τους, χωρίς να έχει γνωρίσει την ήττα για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Αυτό το σερί, που περιλαμβάνει επτά νίκες του Ολυμπιακού και δύο ισοπαλίες, συμπίπτει με τη θητεία του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των ερυθρόλευκων. Ο Πορτογάλος από το καλοκαίρι του 2018, όταν και ανέλαβε, δεν έχει χάσει εννέα επίσημα και οκτώ για το πρωτάθλημα, κάτι που δεν έχει κάνει άλλος προπονητής στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Τη δεκαετία του ’70 ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να μείνει αήττητος από την ΑΕΚ για 10 επίσημα παιχνίδια και εννέα πρωταθλήματος, ένα ρεκόρ που απειλεί να ισοφαρίσει στο επόμενο επίσημο παιχνίδι τους. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και έχασε το πρώτο παιχνίδι του νέου ημερολογιακού έτους για πρώτη φορά μετά το 2013. Τότε, πριν από οκτώ χρόνια, είχε ξεκινήσει με ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Μια ακόμα παράδοση, που δεν συνεχίστηκε, είναι αυτή που ήθελε τον Μανόλο Χιμένεθ να μην χάνει το πρώτο παιχνίδι όσες φορές αναλάμβανε την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά νίκησε στο ποδαρικό του για μια ακόμα φορά. Δράστης της τελευταίας ήττας του, το 2010, ήταν η ΑΕΚ μέσα στο Νέο Φάληρο. Από τότε ο Ολυμπιακός κερδίζει για 11 χρόνια στη σειρά το πρώτο παιχνίδι του νέου έτους.