Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η κ. Ελένη από τις Σέρρες, η οποία περνάει πολύ δύσκολα με το σύζυγό της, αναμένοντας τη σύνταξη από την Πρόνοια. Η ίδια έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από πολλά χειρουργεία.

Όλα ξεκίνησαν από ένα ιατρικό λάθος σε χειρουργείο που έκανε το 2010. Έκτοτε αντιμετωπίζει συνεχώς σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κ. Ελένη το καλοκαίρι έκανε ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο, και μετά από μερικούς μήνες κατέθεσε τα χαρτιά της για να πάρει τη σύνταξη της Πρόνοιας, αλλά δεν μπορεί λόγω κοροναϊού να περάσει από Επιτροπή για να εγκριθεί το αίτημά της. Μέχρι τώρα ζει με το σύζυγό της με 150 ευρώ από το ΚΕΑ.

«Θέλω να επισημάνω ότι θα πρέπει να κάνουν κάτι, να ανοίξει η Επιτροπή. Έχουν περάσει τρεις μήνες και είμαστε αρκετοί άνθρωποι που δεν έχουμε πάρει ούτε τη σύνταξη για να ζήσουμε φυσιολογικά. Παίρνω από το ΚΕΑ τα 150 ευρώ. Είναι πολύ δύσκολο να ζήσει ένας άνθρωπος με αυτά τα χρήματα. Ζητάω τη βοήθεια του κράτους στο να ανοίξει την Επιτροπή για να μπορέσω να πάρω τη σύνταξη ή τουλάχιστον να μου δώσουν μία δουλειά να μπορέσω να εργαστώ» είπε η κ. Ελένη.

«Με 150 ευρώ δεν καλύπτουμε σχεδόν τίποτα. Είναι η πρώτη φορά που θα περάσω από την Επιτροπή. Προσπαθούμε, κάνουμε περισσότερη οικονομία, να κρατάμε στην άκρη για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας. Ο δήμος δεν μπορεί να βοηθήσει, η Πρόνοια στο Σιδηρόκαστρο με βοήθησαν να φτιάξω τα χαρτιά μου ώστε να περάσω από την Επιτροπή γρήγορα για να πάρω τη σύνταξή μου», συνέχισε η ίδια.

Την ίδια ώρα, το σπίτι του ζευγαριού είναι 80 ετών, με πολλαπλά προβλήματα.

«Ο σύζυγος παίρνει μεροκάματο όταν δουλεύει. Αλλά δεν υπάρχει δουλειά. Και εγώ μια δουλειά θέλω, και ας μην μου δώσουν σύνταξη. Να δουλεύω», κατέληξε η κ. Ελένη.

Δείτε όσα είπε στο MEGA