Ο Βρετανός σχεδιαστής John Pawson συνεργάστηκε με το στούντιο αρχιτεκτονικής Thomas Ford & Partners για την ανακαίνιση της εκκλησίας St John στο Hackney του Λονδίνου. Η επισκευή, που είναι το πρώτο εκκλησιαστικό έργο του Pawson στο Ηνωμένο Βασίλειο, επικεντρώνεται στην αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχικού σχεδιασμού του ναού που είχε επικαλυφθεί από προηγούμενες ανακαινίσεις.

Η εκκλησία αποκτά ένα σύγχρονο συμβολισμό ως πολιτισμικός χώρος με μια σειρά από σύγχρονα έπιπλα και καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές.

Έτσι, υποστηρίζεται όχι μόνο ως τόπος περισυλλογής και λατρείας αλλά και ως τόπος εκδηλώσεων μέσα στον οποίο μπορεί να συγκεντρωθεί το κοινό και οι κάτοικοι να συνδεθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεταξύ τους.

Σε αυτό τον ναό έχουν παίξει οι Coldplay και η Florence and the Machine τα τελευταία χρόνια και ο νέος της σχεδιασμός έχει στόχο τη δημιουργικότητα και τις ιερές και κοσμικές δραστηριότητες. Έχει αποκατασταθεί κι επισκευαστεί η οροφή του ναού του 18ου αιώνα, ενώ η στοά της κύριας εισόδου έχει ανακαινιστεί με ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια.

Ο αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε σκούρες δρύες αλλά και νέα αρχιτεκτονικά στοιχεία για να καθορίσει τους διαφορετικούς χώρους και λειτουργίες μέσα στο σώμα της εκκλησίας και να τονίσει τις διαφορές με την παλιά δομή του ναού, και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό.