Ενώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας οδηγήθηκαν χθες με την δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε εις βάρος τους από τους αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού, ένας 16χρονος κι ένας 15χρονος που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία για βιασμό μιας 15χρονης, που υπέβαλε η μητέρα της.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ακόμη δύο ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας ανήλικος ηλικίας 17 κι ένας ενήλικος 21 ετών, που δεν συνελήφθησαν.

Στον 16χρονο αποδόθηκε αρχικώς από τους αστυνομικούς που διενήργησαν την προανάκριση η κατηγορία του βιασμού και στους υπόλοιπους η κατηγορία της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής.

Διαβάστε επίσης: Ροδος : 16χρονη κατήγγειλε βιασμό – Κατηγορούνται τέσσερις άνδρες

Στην πορεία της έρευνας εξετάστηκε το ενδεχόμενο τελέσεως και των αδικημάτων της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία και του βιασμού κατά συνέργεια. Η Εισαγγελέας υπηρεσίας άσκησε χθες το απόγευμα δίωξη εις βάρος του πρώτου για βιασμό και εις βάρος των υπολοίπων για συνέργεια στην πράξη αυτή.

Οι δύο που συνελήφθησαν θα απολογηθούν σήμερα ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.

Το μήνυμα στη μητέρα

Πιο συγκεκριμένα την 29η Δεκεμβρίου 2020 το απόγευμα παρουσιάστηκε ενώπιον αστυνομικών της ζώνης ευθύνης του ΑΤ Ιαλυσού η 35χρονη μητέρα της ανήλικης και υποστήριξε ότι την 28η Δεκεμβρίου και περί ώραν 23.30 δέχτηκε ένα μήνυμα από συμμαθητή της κόρης της που της, ζήτησε να συναντηθούν για να της εκθέσει ένα σοβαρό ζήτημα.

Την 29η Δεκεμβρίου το πρωί συναντήθηκαν πράγματι και εκείνος της έδειξε μηνύματα που του έστειλε η κόρη της το προηγούμενο βράδυ και τον ενημέρωνε ότι στην Φάτνη της Σαλάκου 4 νεαροί ηλικίας από 16 έως 18 ετών την επιβίβασαν σε όχημα, που οδηγούσε ο ένας, χωρίς την θέλησή της, την έκαναν βόλτες κι αφού στάθμευσαν σε χώρο στάθμευσης της Φάτνης εξήλθαν και ο ένας, μαθητής της Β’ Λυκείου την ώθησε σε μια παράγκα και την βίασε.

Υποστήριξε ακόμη, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr, ότι ενώ την τραβούσε στην παράγκα το παιδί επιχείρησε να τηλεφωνήσει σε συγγενείς της και ότι ο 16χρονος της πήρε το τηλέφωνο και το πέταξε σε μικρή απόσταση αλλά και ότι οι άλλοι 3 ανήλικοι παρακολουθούσαν τον συμβάν και δεν τον σταμάτησαν.

Η ανήλικη κόρη της, όπως είπε, έφυγε με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει και στον δρόμο συνάντησε δύο άτομα εκ των οποίων ο ένας εξάδελφος της, που την βοήθησαν να φτάσει στην οικία της.

Το χρονικό

Η ανήλικη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατέθεσε παρουσία παιδοψυχίατρου και επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε η μητέρα της.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν ήθελε να πάει βόλτα μαζί τους και ότι ο ένας πράγματι την έπιασε από το χέρι και την έβαλε στο αυτοκίνητο χωρίς να την χτυπήσει.

Πήγαν βόλτα, όπως είπε, και ο ένας την πείραζε στο πόδι. Επέστρεψαν, όπως είπε, στην Φάτνη και βγήκαν από το αυτοκίνητο και έφυγε με τον 16χρονο για να μιλήσουν και του έκανε παράπονα για την συμπεριφορά του μέσα στο αυτοκίνητο καθιστώντας σαφές ότι ήθελε μόνο να κάνουν παρέα.

Πήγαν στην καλύβα και εκεί, όπως είπε, ο 16χρονος επέμενε να μπει μέσα και την υποχρέωσε σε σεξουαλική πράξη, ενώ οι φίλοι του, όπως διαπίστωσε, παρακολουθούσαν από το παράθυρο.

Έφυγε και επέστρεψε στην οικία της με την συνδρομή συγγενούς της και ενός φίλου της.

Ο καταγγελλόμενος για βιασμό 16χρονος υποστήριξε ότι γνώρισε την 15χρονη το περασμένο καλοκαίρι στην Ιαλυσό από έναν φίλο του και συμμαθητή της. Ηταν, όπως είπε, με μια άλλη παρέα στην οποία ήταν και ένα άτομο με τον οποίο, όπως έμαθε, είχε σχέση.

Είχε στείλει, όπως είπε, ένα μήνυμα στον συμμαθητή της και του είπε ότι τους περιμένει στο χωριό και πήγαν και οι τέσσερεις εκεί.

Ισχυρίζεται ότι εκείνη τον προσέγγισε ερωτικά και ότι δεν ήταν κοντά τους οι φίλοι του. Αρνείται κατηγορηματικά ότι την βίασε και διατείνεται ότι μάλλον φοβήθηκε γιατί άκουσε συνομιλίες. Ισχυρίζεται ότι ο σύντροφος τής ζήλεψε και είπε όσα είπε στην μητέρα της.

Ο 15χρονος αρνήθηκε με την σειρά του τα όσα του αποδίδονται.

Η φερόμενη ως θύμα υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση από την οποία δεν προέκυψαν ίχνη βίας, στο σώμα της.