Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το πρωί της Τετάρτης από την ΕΛ.ΑΣ και με παρουσία εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελίες για καταλήψεις δωματίων και διακίνηση ναρκωτικών στις φοιτητικές εστίες επί της οδού Ούλοφ Πάλμε δυνάμεις των Υπηρεσιών της Δίωξης Ναρκωτικών, Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και της Κρατικής Ασφάλειας έκαναν έφοδο στις εστίες και προέβησαν αρχικά σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, έως τώρα έχουν γίνει περισσότερες από πέντε συλλήψεις.

Καταγγελίες φοιτητών

Την ίδια ώρα ωστόσο υπήρξαν καταγγελίες από φοιτητές για καταστροφές από την πλευρά της αστυνομίας στα δωμάτια της εστίας.

Μάλιστα μερικοί φοιτητές ανέφεραν πως αντιμετωπίστηκαν σαν εγκληματίες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν ακόμα και σε καταστροφές, σπάζοντας τζάμια και πετώντας γραφεία και καρέκλες.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν και στο Facebook με το σχόλιο «Δύο μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου επέλεξε το κράτος να μπουκάρει στις Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίου Αθηνών για να τις εκκενώσει.

»Στην αρχή κόβεις το φαγητό, μετά το νερό, και στο τέλος τη δυνατότητα να μένεις δωρεάν. Η δυτική Αττική ήρθε πιο κοντά μας…».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πρόσφατες  καταγγελίες του συλλόγου εστιακών φοιτητών, τους έχουν κόψει εδώ και καιρό τη σίτιση ως «αντίποινα» σε κατάληψη μερίδας φοιτητών.

Έτσι αντιμετωπίζει η πρυτανεία του ΕΚΠΑ τους φοιτητές της.

Τα παιδιά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στις εστίες, που…

Δημοσιεύτηκε από Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020