Σε πλήρη εξέλιξη είναι το σχέδιο Ελευθερία και σήμερα αρχίζουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πατρών, Λάρισας και Ιωαννίνων.

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΑΧΕΠΑ ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Για τους εμβολιασμούς στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η ειδικευόμενη παθολόγος του νοσοκομείου κ. Ελευθερία Ζτρίβα, η οποία έχει εκπαιδευτεί όπως κι άλλοι υγειονομικοί για τον εμβολιασμό.

Η ίδια θα εμβολιαστεί κατά τη δεύτερη φάση των εμβολιασμών καθώς είχε νοσήσει από κοροναϊό πριν από δύο μήνες.

Στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών και έως 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των οίκων ευγηρίας, των μονάδων χρόνιας φροντίδας και των κέντρων αποκατάστασης.

Εκτιμάται, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ότι στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα πέντε Νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής «Ευαγγελισμό», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας και μέχρι τις 4 το απόγευμα χθες είχαν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ, 471 άτομα.

Αναφέρθηκε ένα περιστατικό μη σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς.