Στοιχειώδες καθήκον κάθε κοινωνίας χαρακτηρίσε την προστασία και φροντίδα των κατατρεγμένων παιδιών η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για τους μετανάστες επισκέφτηκε ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων.

Στοιχειώδες καθήκον και υποχρέωση

Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν σήμερα στο Δεύτερο Σπίτι (HOUSE2) του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων στην Αθήνα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η ειδική γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Αρεταίος.

H πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στον χώρο από τη διευθύντρια Δήμητρα Αδαμαντίδου. Ενημερώθηκε από τη συντονίστρια του ξενώνα Ειρήνη Χαζάπη για τη στρατηγική ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών στην ελληνική κοινωνία και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς πολλά από αυτά έχουν ένα ιδιαιτέρως επιβαρυμένο ιστορικό και είναι εξαιρετικά ευάλωτα.

Η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι η προστασία και η φροντίδα κατατρεγμένων παιδιών είναι υποχρέωση κάθε κοινωνίας που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι στοιχειώδες καθήκον μας, πρόσθεσε, να δώσουμε στα ξεριζωμένα αυτά παιδιά τη δυνατότητα να επουλώσουν τις πληγές τους και μια προοπτική αξιοπρεπούς ζωής.

Δώρα

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε, ανά ομάδες τριών ατόμων, τα δεκαπέντε παιδιά 6 έως 18 χρόνων από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ιράν, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο και με τη βοήθεια διερμηνέα συνομίλησε μαζί τους.

Τα παιδιά την ευχαρίστησαν για τα δώρα που τους πρόσφερε και της έδωσαν, με τη σειρά τους, τις ζωγραφιές που είχαν κάνει για να τιμήσουν την επίσκεψή της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από