Στην ανακοίνωση επτά, φιλόδοξων νέων οπτικοακουστικών σχεδίων που θα γυριστούν όλα στο Ηνωμένο Βασίλειο προέβη προσφάτως η πλατφόρμα Netflix. Σύμφωνα με δημοσίευμα του κινηματογραφικού περιοδικού Variety, ο Σαμ Μέντες, ο Ρόουαν Ατκινσον και ο Αντι Σέρκις ανήκουν στους καλλιτέχνες που θα ασχοληθούν με την παραγωγή αυτών των σειρών. Η πλατφόρμα πριν από λίγο καιρό απέκτησε μια νέα βάση στα Σέπερτον Στούντιο στο Σάρεϊ και μέχρι στιγμής οι δουλειές που έχουν τη σφραγίδα της κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών σε όλη την επικράτεια της Αγγλίας, είναι περίπου 100. Το ποσόν που έχει παραχωρηθεί για τη δημιουργία τους είναι 500 εκατ. δολάρια και τα έσοδα που έχουν μέχρι στιγμής έρθει είναι τα διπλάσια.

Ολες οι νέες σειρές που ανακοινώθηκαν βρίσκονται υπό την «ομπρέλα» του τμήματος Original Series (Πρωτότυπες σειρές) της πλατφόρμας και η θεματολογία τους προκαλεί αμέσως την περιέργεια. Ο Σαμ Μέντες για παράδειγμα, σχετικά φρέσκος μετά την παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία του «1917», σχεδιάζει μια σειρά σε έξι μέρη ονόματι «The Red Zone», η οποία «θα έχει να κάνει αλλά και δεν θα έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο», όπως το αινιγματικό teaser της αναφέρει. Ο Ρόουαν Ατκινσον από την πλευρά του, διάσημος ως «Mr. Bean» και λιγότερο ως Επιθεωρητής Μεγκρέ, «κατεβαίνει» με το «Man vs Bee», μια κωμωδία δέκα επεισοδίων στην οποία υποδύεται έναν άντρα που φροντίζει μόνος ένα τεράστιο σπίτι, με μόνη του «συντροφιά» μια μέλισσα!

Μεταφυσική και τρόμος

Ο Αντι Σέρκις που έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο μέσω της «ψηφιακής ανάπλασής» του ως Γκόλουμ στις ταινίες «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», είναι ο διευθυντής παραγωγής της μεταφοράς σε οκτώ ωριαία επεισόδια των τριών μυθιστορημάτων της σειράς «Half bad» της Σάλι Γκριν. Τρόμος και μεταφυσική εδώ, με ήρωα έναν 16χρονο που τυγχάνει γιος της πιο τρομακτικής μάγισσας του κόσμου. Μιλώντας για μυθιστορήματα τρόμου, ένα άλλο, της Φράνσες Χάρντιντζ βρίσκεται πίσω από το σενάριο του «Cuckoo song» των Σάρα Ντόλαρντ, Αντρέα Γκιμπ και Κορίνα Φέιθ.

Σκελετός της σειράς των έξι ωριαίων  επεισοδίων, θα είναι οι περιπέτειες δύο αδελφών εκ των οποίων η μια είναι άνθρωπος και η άλλη τέρας. Eνώ έφηβοι κυνηγοί φαντασμάτων θα είναι οι ήρωες της σειράς οκτώ ωριαίων επεισοδίων «Lockwood & Co» που γράφει και σκηνοθετεί ο Τζο Κόρνις με υλικό από τα μυθιστορήματα του Τζόναθαν Στράουντ.

Eνα άλλο μυθιστόρημα που έκανε αίσθηση μέσα στα δύο τελευταία χρόνια αν και δεν καταλάβαμε τον λόγο, είναι το «Οι επτά θάνατοι της Εβελιν Χάρντκαστλ» (Εκδ. Μεταίχμιο) του Στιούαρτ Τέρτον, τα δικαιώματα του οποίου βρίσκονται επίσης στην κατοχή της πλατφόρμας. Πρόκειται να μεταφερθεί σε μίνι σειρά επτά ωριαίων επεισοδίων από τη Σόφι Πέτζαλ, της οποίας η σειρά «Blood» στο Channel 5 υπήρξε επιτυχία (προσωπικά βρήκα το μυθιστόρημα άκρως εκνευριστικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μια τηλεοπτική μεταφορά του θα έχει απαραιτήτως τα ίδια αποτελέσματα).

Στις σειρές που βρίσκονται επίσης στον προγραμματισμό είναι το «Baby Reindeer» του συγγραφέα – ηθοποιού Ρίτσαρντ Γκαντ, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη σχέση του ιδίου με μια μυστηριώδη γυναίκα. Η σειρά θα είναι οκτώ 30λεπτων επεισοδίων, ενώ να σημειωθεί ότι το ίδιο θέμα έχει επίσης μεταφερθεί στο θέατρο, μια μεγάλη επιτυχία  του Γκαντ.