Η SKODA παρουσίασε τη νέα OCTAVIA με ένα διάκτινο τιμόνι που ξεχωρίζει τόσο από την αισθητική του όσο και τις νέες τεχνολογικές του καινοτομίες. Όπως αναφέρει ο  Peter Olah, επικεφαλής εσωτερικού σχεδιασμού- αρχιτεκτονικής στη SKODA AUTO «Ένα από τα κίνητρά μας για ένα τιμόνι δύο ακτίνων ήταν ό,τι το διάκτινο τιμόνι είναι πιο βολικό και πρακτικό, ενώ η τοποθέτηση των ακτίνων οριζόντια συνδέεται οπτικά με τις άλλες γραμμές του εσωτερικού».

Η SKODA χρειάστηκε περίπου τρία χρόνια για να το εξελίξει. Μάλσιτα, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης δημιουργήθηκαν περίπου δέκα διαφορετικές παραλλαγές, οι οποίες μελετήθηκαν για να προκύψει το ιδανικό σχήμα και η ιδανική θέση των χειριστηρίων, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα από τα δάχτυλα του οδηγού.

Το νέο τιμόνι διαθέτει συνολικά 14 κουμπιά για τον έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου και δύο περιστροφικά χειριστήρια που μοιάζουν σχεδόν με πολύτιμα κοσμήματα.

Το νέο τιμόνι των δύο ακτίνων παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην τέταρτη γενιά της SKODA OCTAVIA αλλά σταδιακά τοποθετείται και στα άλλα μοντέλα της SKODA.