Άνοιξαν σήμερα, μετά από αρκετές ημέρες, τα βιβλιοπωλεία για πώληση μόνο βιβλίων με τα παράπονα από τους ιδιοκτήτες να είναι αρκετά.

Οι καταστηματάρχες μπορούν να πουλήσουν με τη φυσική παρουσία του πελάτη, μόνο βιβλία, ενώ όλα τα άλλα είδη, σχολικά, χαρτικά, παιχνίδια, προϋποθέτουν τη διαδικασία click away, γεγονός που όπως λένε δυσκολεύει τον πελάτη.

Μάλιστα οι βιβλιοπώλες ζητούν διευκρινίσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης γιατί ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο σύμφωνα με το grtimes.gr.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του βιβλιοπωλείου «Μαλλιάρης Παιδεία» Απόστολος Βαρβέρης, η επιχείρηση δεν τελεί πλέον σε αναστολή, ωστόσο όταν έρχεται κάποιος πελάτης για να πάρει ένα βιβλίο και μαζί κάποια σχολικά για το παιδί του, τότε μπορεί να πάρει μόνο το βιβλίο, ενώ πρέπει να παραγγείλει είτε ηλεκτρονικά, είτε διαδικτυακά τα άλλα προϊόντα, να ετοιμαστεί η παραγγελία, να του σταλεί SMS σε άλλη μέρα για να ξαναπάει στο κατάστημα και να πάρει το προϊόν.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τηλέφωνα στα βιβλιοπωλεία χτυπούν διαρκώς, με τους καταναλωτές να προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς και πως μπορούν να αγοράσουν κάποια προϊόντα, καθώς και οι ανάγκες για σχολικά – παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας ειδικά τις μέρες του lockdown που τα παιδιά κάθονται μέσα στο σπίτι, είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις καταναλωτών που θέλουν απλά να αγοράσουν ένα ημερολόγιο ή κάτι άλλο απλό, αλλά πρέπει να μπουν σε μια ολόκληρη διαδικασία για να το παραλάβουν…

Ο βροχερός καιρός ενδεχομένως, στάθηκε μια από τις αιτίες που σήμερα δεν υπήρξαν ιδιαίτερες ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, στα οποία ισχύουν περιορισμοί για τον μέγιστο αριθμό πελατών και συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.