Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση  για να δοθεί το πράσινο φως για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τον Covid-19 και στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα στις 8 (τοπική ώρα) ο FDA θα δώσει δημοσίως έγκριση στο εμβόλιο.

Η επιτροπή του FDA θα συνεδριάσει σήμερα, ενώ το εμβόλιο αναμένεται να είναι διαθέσιμο ακόμα και αυτή την Παρασκευή για τις ΗΠΑ, που έχουν εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια δόσεις.

Τα στοιχεία που δείχνουν πως το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δημοσίευσε την Τρίτη αναφορά, στην οποία ανέφερε ότι τα στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του για έγκριση έκτακτης ανάγκης, με την τυπική έγκριση να απέχει, πλέον ώρες.

Εκτός από τις μη σοβαρές παρενέργειες στα άτομα κάτω των 55 ετών, αναμφίβολα λόγω του γεγονότος ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των νεότερων ατόμων είναι γενικότερα πιο ενεργό, η FDA σημειώνει ότι το εμβόλιο, BNT162b2, είναι ασφαλές ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα ή την αρχική παρουσία παθολογιών.

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα, η FDA επιβεβαιώνει το πολύ υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου στο 95%, το οποίο είχε ανακοινωθεί από την Pfizer και την BioNTech.