Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου, όπου χιλιάδες Βρετανοί έσπευσαν να ψωνίσουν, χωρίς αποστάσεις και δίχως μάσκες.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν θα προσκαλούσαν σοκ, ακόμα και αν δεν υπήρχε ο κοροναϊός, πόσο μάλλον τώρα που ανάμεσά μας κυκλοφορεί ένας ιός που έχει σκοτώσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και πάνω από 61 χιλιάδες στη Βρετανία.

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες ελάχιστοι από όσους βρέθηκαν εκεί για να ψωνίσουν τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, καθώς, πέρα από τη μη τήρηση των αποστάσεων, σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα.

Οι εικόνες της «υγειονομικής βόμβας» έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, δημιουργώντας θύελλα αντιδράσεων, καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας με θανατηφόρες συνέπειες.

Στο σημείο είχαν μεταβεί δυνάμεις της αστυνομίας που προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ενώ οι αρχές προχώρησαν στη στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως οι εικόνες που παρουσιάζουν όλα τα βρετανικά ΜΜΕ είναι παλαιότερες, αφού δεν είναι δυνατόν κανένας άνθρωπος δεν φορούσε μάσκα. Βέβαια, μέχρι στιγμής το περιστατικό δεν έχει διαψευστεί από επίσημα χείλη.

Εικόνες συνωστισμού και χάους σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Βρετανίας, όπου πολίτες κατέκλυσαν τους εμπορικούς δρόμους και τις αγορές.