Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη από την χτεσινή επίθεση στην Τριρ της Γερμανίας, όπου ένας 51χρονος γερμανός παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του πέντε ανθρώπους.

Μεταξύ των θυμάτων, όπως έγινε μετέπειτα γνωστό, συμπεριλαμβάνεται ένας 45χρονος Έλληνας με το κοριτσάκι του, ένα βρέφος μόλις εννέα εβδομάδων.

Η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί, μόλις 17 μηνών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής, η γερμανική αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τις ταυτότητες των πέντε νεκρών, ενώ ο δράστης φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Ο 51χρονος άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, δεν έχει αφήσει κάποια επιστολή που να εξηγεί την πράξη του», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Ρηνανίας-Παλατινάτο, Ρόγκερ Λεβεντς.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα έρευνα των αρχών, δεν υπάρχουν ενδείξεις για πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα του δράστη. Επίσης, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι έδρασε με την βοήθεια συνεργών.

Υπό την επήρεια αλκοόλ

Το τραγικό συμβάν, έλαβε χώρα, χθες το απόγευμα σε πεζόδρομο στο ιστορικό κέντρο της Τριρ.

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητο SUV Range Rover προς τους πεζούς με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε.

Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντάς τους σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στον τόπο της επίθεσης ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα.

Οπως ανέφερε συντετριμμένος ο Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος της Τριρ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Κοιμόταν στο αυτοκίνητό του

Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις καθώς δείχνει σημάδια ψυχικής διαταραχής.

Τις τελευταίες ημέρες είχε εγκαταλείψει το σπίτι του και κοιμόταν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε δανειστεί.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εισαγγελέας Πέτερ Φρίτσεν δήλωσε ότι ο 51χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ότι θα ζητηθεί η κράτησή του σε ψυχιατρικό κέντρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι σε θέση να λογοδοτήσει.

Εκτός του ομογενή και της μόλις δύο μηνών κόρης του, τραγικό θάνατο βρήκαν τρεις γυναίκες, 25, 52 και 73 ετών.