Δύο μέλη μιας οικογένειας Ελλήνων ομογενών που ζουν στην Γερμανία είναι μεταξύ των πέντε θυμάτων του τραγικού συμβάντος στην Τριρ της Γερμανίας.

Ο 45χρονος πατέρας μαζί με την σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, είχαν βγει να περπατήσουν στους δρόμους της πόλης, όταν ο 51χρονος δράστης, έπεσε πάνω τους με αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού.

Νεκρός είναι ο 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος και το μόλις δυο μηνών κοριτσάκι τους, ενώ η σύζυγός του και το άλλο τους παιδί, μόλις 17 μηνών, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εκτός κινδύνου, όπως αποκαλύπτει, το orthodoxia.info.

Ο μεθυσμένος οδηγός

Το τραγικό συμβάν συνέβη χθες το απόγευμα σε πεζόδρομο στο ιστορικό κέντρο της Τριρ. Άνδρας 51 ετών έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων.

Ο οδηγός, Γερμανός 51 ετών, κάτοικος της πόλης, βρισκόταν, όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις, υπό την επήρεια αλκοόλ. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, κατηύθυνε το αυτοκίνητο SUV Range Rover προς τους πεζούς με ταχύτητα 70-80 χλμ./ώρα, την οποία δεν ανέκοψε.

Επί τέσσερα λεπτά έκανε μάλιστα ζιγκ-ζαγκ καταδιώκοντάς τους σε διαδρομή ενός χιλιομέτρου, μέχρι την Porta Nigra, το κεντρικό ρωμαϊκό μνημείο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε στον τόπο της επίθεσης ως αργά χθες βράδυ για να τιμήσει τα θύματα.

Οπως ανέφερε συντετριμμένος ο Βόλφραμ Λάιμπε, ο δήμαρχος της Τριρ, το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για επίθεση με πολιτικό, τρομοκρατικό ή θρησκευτικό κίνητρο. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη αμέσως, είναι σε θέση να δώσει εξηγήσεις.