Απεργία πείνας ξεκίνησε από σήμερα το πρωί ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τραυματιοφορέων και εργαζόμενος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Λάμπρος Τσάπαλης,  απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, που πλέον λόγω κοροναϊού ασφυκτιούν.

Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Τσάπαλης ζητά άμεσα την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους εργαζομένους των νοσοκομείων, να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας τους, να προχωρήσει η ένταξη όλων των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και καθιστά «υπεύθυνους για την κατάσταση της υγείας τους όλους όσοι φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά ασθενών από την Covid 19 και τις ελλείψεις στο προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί λόγω των υγειονομικών που επίσης νοσούν από τον ιό ή έχουν τεθεί σε καραντίνα αλλά και τις ειδικές άδειες που έχει λάβει μεγάλος αριθμός αυτών.

Τα αιτήματα

Σε επιστολή του,  που έχει αποστείλει προς τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την 5η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, ο Λάμπρος Τσάπαλης, ανφέρει:

«1.        Ζητάω άμεσα την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους  εργαζομένους των νοσοκομείων από το κράτος ώστε να αποδείξετε όλα αυτά για τα οποία παραδέχεστε ότι προσφέρουμε πέρα από τα όριά μας και τον απόλυτο σεβασμό στην προσφορά μας. Εδώ και 10 χρόνια μας έχετε κάνει αφαίμαξη δεκάδες χιλιάδες ευρώ και εμείς να αποδίδουμε στο μέγιστο εκμεταλλευόμενοι τον όρκο που έχουμε δώσει για τον ασθενή κι έχετε το θράσος να μας τάζετε. Το μόνο που κάνατε μέχρι τώρα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα Ίδρυμα το οποίο δίχασε την υγειονομική κοινότητα. Κάτι ανάλογο πήγατε να κάνετε και τώρα αλλά σας προλάβαμε. Ακούμε παντού να μοιράζετε τα χρήματα του Ελληνικού λαού την ώρα που όλος ο κόσμος προσπαθεί να στηρίξει το ανάλογο σύστημα Υγείας και τους εργαζομένους. Δείτε στην Γαλλία τι έγινε. Εσείς τίποτα. Ένα ξεροκόμματο. Και αυτό επιλεκτικά. Αρκετά!

2.        Απαιτώ να βγείτε με αληθινά λόγια και να πείτε ακριβώς πως έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα ΒΑΕ. Αρκετά! Δεν υπάρχει επιστροφή. Δύο δρόμοι υπάρχουν. Ή θα τα εγκρίνετε ή όχι. Ή μπορείτε ή όχι. Τέρμα τα παιχνίδια σας και οι επιτροπές που το αναβάλλουν. Καμία δικαιολογία.

3.        Να διασφαλίσετε την υγεία των συναδέλφων μου αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία και να μην παίζετε με τα λόγια και τα πρωτόκολλα που κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν (όπως αλλάζετε τους επιστήμονες που τα παρουσιάζουν μόνο για επικοινωνιακούς λόγους) , ανάλογα πως σας βολεύει, αντιμετωπίζοντας μία κρίσιμη κατάσταση για τις ζωές ανθρώπων με την φιλοσοφία Day by Day. Παίζετε με την νοημοσύνη μας και αυτό δεν το ανέχομαι. Δεν το ανεχόμαστε πλέον.

4.        Απαιτώ να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του 2ου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους. Δεν θα επιτρέψουμε να πάρουν και εύσημα στο τέλος. Αποτύχατε και το ξέρετε. Χάθηκαν ζωές. Και το ξέρετε».