Ετάφη δίπλα στους γονείς του στην Μπέλα Βίστα χτες αργά το βράδυ ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Λίγα άτομα της οικογένειας του και φίλοι μετέφεραν στο νεκροταφείο το φέρετρο του με τη σημαία της Αργεντινής τυλιγμένο πάνω του.

Εκεί κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής τα αγαπημένα πρόσωπα του Μαραντόνα του είπαν το τελευταίο αντίο, πριν κηδευτεί  δίπλα στους τάφους των γονιών του.Της μητέρας του Ντάλμα και του πατέρα του Ντιέγκο που ενταφιάστηκαν το 2011 και το 2015, αντίστοιχα.

Μεταξύ των συγγενών που παραβρέθηκαν στην τελετή στο νεκροταφείο Jardín της Bella Vista, η πρώην σύζυγός του Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι δυο του κόρες Ντάλμα και Τζιανίνα.

Σημειώνεται πως το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μαραντόνα στο Προεδρικό Μέγαρο στην «Κάσα Ροσάδα» σταμάτησε λίγο πριν από τις 18:00 τοπική ώρα, μετά από 12 ώρες, έπειτα από απαίτηση της οικογένειας.

Αφορμή στάθηκαν επεισόδια που προκλήθηκαν όταν αρκετοί οπαδοί επιχείρησαν να περάσουν τις προστατευτικές μπάρες για να πλησιάσουν το φέρετρο του Μαραντόνα.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, πλαστικών σφαιρών και αντλιών νερού για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ η ταφή του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα έγινε νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Την ίδια ώρα, σάλος ξέσπασε όταν δύο εργαζόμενοι στο νεκροτομείο του Μπουένος Άιρες δημοσίευσαν φωτογραφία όπου στέκοντας δίπλα στο άψυχο σώμα του «Ντιεγκίτο». Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, με τη διεύθυνση του νεκροτομείου να αποφασίζει την απόλυση των δύο υπαλλήλων.