Το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch» ανακοίνωσε σήμερα ότι, από αυτή την Κυριακή, η κυβέρνηση του Βερολίνου αφαιρεί την Πελοπόννησο από τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου στην Ευρώπη για Covid- 19 και προσθέτει την δυτική Ελλάδα.

«Η Πελοπόννησος και τρεις περιοχές στην Ιρλανδία βγαίνουν από τον κατάλογο των περιοχών κινδύνου», όπως ανακοίνωσε σήμερα το επιδημιολογικό ινστιτούτο «Robert Koch» (RKI).

Ωστόσο, στην «κόκκινη λίστα» προστίθενται η Δυτική Ελλάδα, μία περιοχή στην Εσθονία και το αρχιπέλαγος στις Αζόρες.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η ταξινόμηση ως περιοχή κινδύνου και οι σχετικές ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν σημαίνουν απαγόρευση ταξιδιού, αλλά θα πρέπει οι Γερμανοί πολίτες να τις αποφεύγουν όσο μπορούν.

Το καλό είναι ότι, για όσους θέλουν να ταξιδέψουν, μπορούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους στο οποίο έχουν ήδη κάνει κράτηση εάν ο προορισμός τους έχει δηλωθεί ως περιοχή κινδύνου.

Το άσχημο είναι ότι, όσοι επιστρέφουν από τις περιοχές κινδύνου, θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Ωστόσο μπορούν να βγουν νωρίτερα από την καραντίνα εάν μετά από πέντε ημέρες αφότου επέστρεψαν στη Γερμανία, κάνουν τεστ Covid και βγει αρνητικό.