Ο Μαραντόνα ήταν ο Θεός της Αργεντινής και του ποδοσφαίρου και όπως είναι λογικό, θα είναι αμέτρητοι αυτοί που θα σπεύσουν να τον αποχαιρετήσουν.

ΜΜΕ της Αργεντινής σημειώνουν, πως πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον Ντιέγκο Μαραντόνα, στο λαϊκό προσκύνημα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της χώρας και για τις επόμενες 48 ώρες.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε την δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο, το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση, για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.

«Σκέφτηκα ν’ ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει.

Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε.