Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Νίτσα Κιόρτεβε, νεφρολόγος, πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης.

«Περνάμε έναν μαύρο Νοέμβρη», τόνισε η κυρία Κιόρτεβε, περιγράφοντας το πόσο βαριά πλήττεται η πόλη από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

«Μιλάμε για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό μας, ένας πληθυσμός 100 χιλιάδων κατοίκων, μιλάμε για αθρώα προσέλευση στο νοσοκομείο. 140 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, 12 είναι στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και δύο ακόμα ασθενείς διασωληνωμένοι δεν έχουν κρεβάτι, δεν ξέρουμε που να τους μεταφέρουμε», τόνισε.

«Αυτό το πράγμα δεν έχει τέλος. Αυτή την στιγμή άλλοι δύο ασθενείς βρίσκονται στον χώρο του χειρουργείου διασωληνωμένοι και ψάχνουμε κρεβάτια», πρόσθεσε.

Η κυρία Κιόρτεβε που νόσησε και η ίδια κάνει λόγο για 80 νοσηλευτές – διοικητικούς και 25 ιατρούς που είναι στα σπίτια τους και νοσούν, σημειώνοντας πως το νοσοκομείο είναι χρόνια υποστελεχωμένο.

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», σημείωσε φορτισμένη.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, η κυρία Καρατζόγλου σημείωσε από την πλευρά της πως «δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα με την παροχή οξυγόνου, όλοι οι νοσηλευόμενοι έχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Η παρέμβαση που θα γίνει στο νοσοκομείο αφορά την αύξηση της παροχής οξυγόνου γιατί οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Προμηθευόμαστε φυάλες οξυγόνου».