Στην τρίτη βδομάδα lockdown εισήλθε η Ελλάδα, με τις ΜΕΘ γεμίζουν καθημερινά ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων από κοροναϊό παραμένει ανησυχητικά υψηλός.

Για τρίτο κύμα κοροναϊού προειδοποίησε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, θα υπάρξει συνέχεια του κύματος της πανδημίας στη χώρα στο οποίο βρισκόμαστε, προφανώς και ίσως άμεσα θα δούμε αναχαίτισή του αλλά αυτή δεν θα μπορέσει να είναι τόσο μεγάλη ώστε να αποφύγουμε ένα τρίτο.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  το τρίτο κύμα μπορεί να είναι πιο δύσκολο, δήλωσε ο καθηγητής θέτοντας ως παράδειγμα δυσκολίας το πώς θα γίνει η διαχείριση του κύματος αυτού.

Πώς θα εξελιχθεί το τρίτο κύμα

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σαφώς, εάν δεν προσέξουμε μπορούμε να δούμε χειρότερους δείκτες σε κρούσματα, διασωληνώσεις και θανάτους επομένως θα γίνει η διαχείριση του κύματος αυτού.θα παίξει καταλυτικό ρόλο στο πως θα εξελιχθεί εν τέλει ένα τρίτο κύμα.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως κατά την γνώμη του κ. Σαρηγιάννη δεν είναι απίθανη παράταση του lockdown η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 3 εβδομάδες.