Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μίλησε στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» για την προετοιμασία που θα γίνει σχετικά με τις ηλεκτρονικές διαδικασίες που θα απαιτηθούν για τον εμβολιασμό έναντι του κοροναϊού, για τα μειούμενα sms μετακινήσεων αλλά και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που ετοιμάζονται.

Σχετικά με την προετοιμασία που θα γίνει ως προς τις ηλεκτρονικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν όταν φθάσει στη χώρα το εμβόλιο  για τον κοροναϊό, ο κ. Ζαριφόπουλος είπε ότι, όπως ενεργοποιήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας η διαδικασία της άυλης συνταγογράφησης, έτσι στην συνέχεια όταν θα έρθει το εμβόλιο στη χώρα «θα δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ψηφιακά εργαλεία όπως αυτό της άυλης συνταγογράφησης, για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε τους πολίτες».

«Πολλά μπορούν να γίνουν με την τεχνολογία» συμπλήρωσε, «όταν έρθει η ώρα θα υπάρχουν οι δυνατότητες για να γίνει η διαδικασία σωστά, γρήγορα και με αποτελεσματικότητα».

Σχετικά με τον αριθμό των μηνυμάτων SMS για τις μετακινήσεις, υπογράμμισε ότι είναι πλέον αρκετά μειωμένος σε σύγκριση με τις πρώτες μέρες του δεύτερου lockdown, όταν είχαμε κατά μέσο όρο πάνω από 4 εκατομμύρια μηνύματα ημερησίως.

Πάντως σημείωσε ότι ο αριθμός των SMS δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, από τη στιγμή που υπάρχουν και οι εναλλακτικοί τρόποι δήλωσης μετακίνησης – η φόρμα της Πολιτικής Προστασίας και το απλό χειρόγραφο.

Σχετικά με τις  ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρεχονται μέσα από το gov.gr , τόνισε ότι ήδη προσφέρονται πάνω από 670 ηλεκτρονικές υπηρεσίες και αναφέρθηκε στις νέες υπηρεσίες που ετοιμάζονται.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται – ίσως μέχρι τις γιορτές-υπηρεσία που θα διευκολύνει την επικαιροποίηση των στοιχείων των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις τράπεζες.

Υπενθύμισε τέλος ότι  τις δυνατότητες που υπάρχουν για τους πολίτες μέσω του myKEPlive.