Η 25η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, η οποία φέτος συμπίπτει με την αναγκαστική παραμονή μας στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Mε αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στους πολίτες και στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Ζέτα Δούκα, η Μαρκέλλα Γιαννάτου και ο Βασίλης Μπισμπίκης αποδέχθηκαν αφιλοκερδώς την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων να συμμετάσχουν σε μια νέα καμπάνια της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. –που λόγω των συνθηκών- έγινε στο χώρο τους, προκειμένου να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες γυναίκες- θύματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας να μιλήσουν.

Στο συγκεκριμένο βίντεο οι καταξιωμένοι ηθοποιοί προτρέπουν όλους μας να μιλήσουμε – ακόμα και αν δεν συμβαίνει στην δική μας οικογένεια- στους ψυχολόγους και στους κοινωνικούς λειτουργούς που είναι διαθέσιμοι όλο το εικοσιτετράωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, στο πενταψήφιο της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ., 15900.

Στο βίντεο Μαρία Ναυπλιώτου, Ζέτα Δούκα, Μαρκέλλα Γιαννάτου και Βασίλης Μπισμπίκης υπογραμμίζουν:

«Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίο, συμπίπτει με την αναγκαία παραμονή μας στο σπίτι.

Και τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να θυμόμαστε ότι η ανοχή μας στη σεξουαλική, ψυχολογική, σωματική ή λεκτική βία οφείλει να είναι μηδαμινή.

Γιατί μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δε σημαίνει ότι μένουμε σιωπηλές. Μένουμε σπίτι σημαίνει ότι μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Όλες μας.

Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι δεν είσαι μόνη. Μίλα.

Εάν γνωρίζεις κάτι για μία γυναίκα που κακοποιείται. Πες το»

Η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων σε σχετική ανακοίνωσή της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ηθοποιούς για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά της, αλλά και για την ενσυναίσθηση που επέδειξαν στο ευαίσθητο θέμα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.