Γέμισαν οι ΜΕΘ που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας στην κεντρική Μακεδονία σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Γιαννάκο, τέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό νοσηλεύονται στις κλινικές κοροναϊού στο νοσοκομείο Κατερίνης και δύο στο Πολύγυρο Χαλκιδικής εξαιτίας γεμάτων ΜΕΘ.
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ οι περισσότεροι θάνατοι ασθενών με κοροναϊό καθημερινά είναι σε κλινικές νοσοκομείων εκτός ΜΕΘ.
«Όταν ένας ασθενής μπαίνει στη ΜΕΘ αντέχει και δίνει τη μάχη για τη ζωή με καλύτερους όρους», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος ο οποίος παρέθεσε και περιστατικά κοροναϊού με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλεύονται εκτός ΜΕθ και όταν επιδεινώνεται η υγεία τους είναι αδύνατη η διακομιδή τους.
Χθές εφημέρευε το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη.
Έγιναν πάνω από 100 εισαγωγές θετικών περιστατικών κοροναϊού στο νοσοκομείο.
Γεμάτες οι 10 κλίνες ΜΕΘ και αμέσως γέμισαν οι 4 νέες κλίνες που δημιουργήθηκαν στις χειρουργικές αίθουσες.
«Δεν υπάρχει προσωπικό για άνοιγμα νέων. Δύο ακόμη διασωληνωμένοι ασθενείς χθες διακοσμίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, που επίσης γέμισε».
«Στο Γεννηματάς άνοιξαν οι 6 κλίνες στις χειρουργικές αίθουσες και γέμισαν αμέσως. Καμία κλίνη ΜΕΘ δεν διαθέτουμε πια στη Κεντρική Μακεδονία και έχουμε διασωληνωμένους ασθενείς σε θαλάμους. Θα λογίζονται κλίνες ΜΕΘ πια οι θάλαμοι με έναν φορητό αναπνευστήρα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Όπως για παράδειγμα οι θάλαμοι στην ουρολογική κλινική του Γεν. Νοσ. Λάρισσας. Τώρα πια προσέρχονται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών νέοι άνθρωποι με κοροναϊό που προσέρχονται στο νοσοκομείο όταν είναι αργά και αμέσως διασωληνώνονται. Έχουμε πολλά τέτοια περιστατικά. Η μάχη είναι άνιση καθ’ οτι εξαντλούνται ταχέως και οι εφεδρείες του συστήματος», καταλήγει η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.
- Ισραήλ: Μετά τα κοράκια τεράστιο σμήνος από μέλισσες εφόρμησε σε… εμπορικό κέντρο – Έτρεξε πάλι ο κόσμος να προστατευτεί
- Αίγιο: Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Αναζητούνται πέντε ακόμη άτομα για την ίδια υπόθεση
- Πατέρας πήγε με τον 12χρονο γιο του για μπάνιο σε παραλία της Βάρκιζας και καταπλακώθηκαν από… χώματα






