Τον έμπειρο συνεργάτη του Ρον Κλάιν επέλεξε ως προσωπάρχη του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κάνοντας το πρώτο βήμα για τον σχηματισμό της κυβέρνησής του. Ο Κλάιν ήταν, μεταξύ άλλων, επικεφαλής της ομάδας για την αντιμετώπιση του ιού Εμπολα επί κυβερνήσεως Ομπάμα, γεγονός που του χάρισε το παρατσούκλι «Τσάρος του Εμπολα». Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν σταμάτησε να απαντά δηκτικά στα tweets του Ντόναλντ Τραμπ, είναι βετεράνος του Λευκού Οίκου και συνεργάτης εδώ και πολλά χρόνια του Μπάιντεν. Ηταν προσωπάρχης του και όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Είναι γνωστός για την ψυχραιμία και το χιούμορ του.

Σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Κλάιν «ανεκτίμητο» σύμβουλο, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συνεργασία τους στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2009 και του ξεσπάσματος της επιδημίας Εμπολα το 2014. «Η μεγάλη και σε ευρύ φάσμα εμπειρία του και η ικανότητά του να συνεργάζεται με ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζομαι για τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, καθώς βρισκόμαστε σε μια στιγμή μεγάλης κρίσης και προσπαθούμε να ενώσουμε τη χώρα» ανέφερε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

Η επιλογή του 59χρονου Κλάιν, που πρωτοσυνεργάστηκε με τον Μπάιντεν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ο Μπάιντεν ήταν γερουσιαστής του Ντέλαγουερ και ο Κλάιν απόφοιτος της Νομικής του Χάρβαρντ, δείχνει πως ο νέος πρόεδρος σκοπεύει να στηριχθεί σε έναν στενό κύκλο συνεργατών που βρίσκονται στο πλευρό του εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει και άλλα στελέχη του Λευκού του Οίκου τις επόμενες ημέρες, όχι όμως ακόμη τα ονόματα εκείνων που θα ηγηθούν των υπουργείων της κυβέρνησής του.